Prima pagină D:News

Cum sa te cateri ca Spider-Man, cu un aspirator in spate (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 02.18.2010 | ● Vizualizări: 355
Cum sa te cateri ca Spider-Man cu un aspirator in spate     no tags + zoom
Galerie foto (3)

In filmele si desenele animate cu Omul-Paianjen, ziaristul Peter Parker devine capabil sa escaladeze cladirile dupa ce este muscat de o arahnida radioactiva. In viata reala, ingeniosul om de stiinta Jem Stansfield a obtinut fix acelasi efect cu ajutorul a doua motoare de aspirator.

Barbatul a adaptat motoarele dispozitivelor de uz electrocasnic unor placi de mari dimensiuni cu efect de ventuza, folosind rezultatul pentru a se catara pe un perete inalt de aproximativ 10 metri. O multime uimita l-a privit pe prezentatorul show-ului "Bang Goes The Theory" de la BBC folosind aparatul pentru a escalada peretele unei scoli si a recupera o minge de tenis aruncata pe acoperisul cladirii.

Barbatul a executat cascadoria fara casca de protectie, dupa ce a fixat aspiratoarele unui rucsac conectat la doua furtune de aspirat."Am vazut ca aspiratoarele imi puteau sustine greutatea. Le-am atasat padele de mari dimensiuni la capete si mi-am dat seama ca ele creeaza un vid atunci cand sunt apropiate de perete si ma pot sustine. Obiecte normale si altfel plictisitoare de zi cu zi pot face lucruri senzationale pentru noi", a declarat Stansfield.

Inainte sa devina prezentator TV, barbatul a lucrat in realizarea efectelor speciale pentru filmele produse la Hollywood si a produs exponate pentru Muzeul de Stiinte si Observatorul Regal din Marea Britanie. Reusita nu este prima de acest fel a englezului, el fiind in trecut recunoscut si premiat pentru inventii precum motocicleta cu aer si incaltarile care pot merge pe apa.

Sursa: Dailymail

CITESTE SI: