Prima pagină D:News

Ibuprofenul reduce riscul de Parkinson

Redactia Descopera.ro | 02.19.2010 | ● Vizualizări: 499
Ibuprofenul reduce riscul de Parkinson     medicament, parkinson, neurologie + zoom
Galerie foto (1)

Probabilitatea aparitiei acestei boli a rezultat a fi invers proportionala consumului de ibuprofen.

Persoanele care isi administreaza in mod regulat medicamentul ibuprofen prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de Parkinson: este concluzia la unui studiu prezentat la Congresul American de Neurologie de la Toronto, Canada, de o echipa de cercetatori de la Scoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Harvard, Boston.

Studiul a implicat 136.474 persoane neafectate de aceasta patologie la momentul "inrolarii", supuse unei serii de chestionare pentru a le fi analizat consumul obisnuit de medicamente din categoria aspirinei, ibuprofenului si a algocalminului, cele din clasa antiinflamatoarelor. Dupa sase ani, 293 dintre participantii la studiu au dezvoltat Parkinson.

In ultima instanta, demersul oamenilor de stiinta a aratat ca, independent de consumul de cafeina si fumat, subiectii care luau in mod regulat ibuprofen aveau un risc de a dezvolta aceasta maladie inferior cu 40% fata de cei din grupul de control.

"Ibuprofenul a rezultat a fi unicul medicament antiinflamator corelat unui risc mai mic de Parkinson. Altele, printre care aspirina si acetaminofenul, nu par a avea niciun efect in diminuarea riscului individual al acestei boli", a comentat cercetatorul Xiang Gao.

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI