Un cimpanzeu din Rusia a ajuns la dezalcoolizare

03 03. 2010, 13:00

Conducerea gradinii zoologice din Rostov, un orasel aflat la 200 km nord-est de Moscova, a declarat cimpanzeul Zhora, primit in urma cu cinci ani de la o alta gradina zoologica din Republica Tatarstan, a fost trimis inapoi in republica tatara pentru a urma... un tratament de dezalcoolizare.

Drama animalului a inceput dupa ce vizitatorii au inceput sa-i arunce printre gratii, in bataie de joc, sticle de vodca si tigari, amuzandu-se copios dupa ce maimuta antropoida se imbata sau fuma.

"In nenumarate randuri, i-am rugat pe vizitatori sa nu-i mai dea lui Zhora bautura sau tigari aprinse, dar fara efect, oamenii radeau, faceau poze si se amuzau cand il vedeau beat. Din nefericire, marea majoritate a vizitatorilor, care de fapt sunt vinovatii morali ai acestui incident, nu sunt capabili sa realizeze ca, in cazul animalelor, consumul de alcoool sau tutun are efecte mult mai grave si mai imediate decat in cazul oamenilor" declara Ndejda Yeurushenko, purtatorul de cuvant al gradinii zoologice.

Din pricina dependentei, in prezent, cimpanzeul sufera si de depresie, iar oamenii care l-au ingrijit de mic, inainte sa fie trimis la Rostov, se straduiesc sa-l ajute sa treaca peste acest moment dificil.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: