Prima pagină D:News

Manastirea Thamkrabok, cea mai dura clinica de reabilitare (FOTO)

03.05.2010 | ● Vizualizări: 406
Manastirea Thamkrabok, cea mai dura clinica de reabilitare (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (9)

Desi numele celor tratati aici nu sunt niciodata dezvaluite, manastirea Thamkrabok a avut, de-a lungul timpului, numerosi pacienti faimosi, printre care se numara actori si politicieni de talie internationala.

Ascunsa adanc in padure, in nordul capitaleithailandeze Bangkok, la 140 kilometri departare de aceasta,manastirea budista Thamkrabok gazduieste alcoolici si narcomani dintoata lumea. Spre deosebire de clinicile faimoase de detoxifiereprecum Betty Ford, din California, sau Priory, din Londra, in jurulmanastirii thailandeze nu roiesc paparazzi si este mult maiieftina.

O luna la clinica Betty Ford costa 23.000 de dolari, in timp cenumai o saptamana la Priory il usureaza pe pacient de 5.000 de liresterline. La Thamkrabok nu sunt necesari decat 3 dolari pentrumancare, deoarece tratamentul si acomodarea suntsuportate prin donatii.Tratamentul de reabilitare de aici dureaza 10 zile si suntbineveniti numai aceia care se inscriu de buna voie, urmeaza toateinstructiunile si se dedica inlaturarii proastelor obiceiuri carei-au facut sa ajunga la manastire.

Atunci cand se decid sa mearga la Thamkrabok, pacientii trebuiesa inteleaga ca se inhama la o "trezire" dura. Indiferent destatutul lor social si de avere, trebuie sa doarma intr-o cameracomuna, sa se destepte foarte devreme dimineata si sa accepte toatemedicamentele oferite decalugari.

Poate suna usor de indurat, insa cele mai multe tratamente cuierburi de la manastire fac peorcine sa vomite tot ce a mancat, aproape instantaneu.

In afara de pilulele negre, dezgustatoarele bauturi din ierburisi tonele de ceaiuri, dependentii de alcool sau dedroguri trebuie sa elimine raul si asudand in saune.

Dupa ce programul de 10 zile e complet, pacientii au optiunea dea mai ramane, sa mediteze si sa execute sarcinipentru manastire.

Atunci cand parasesc Thamkrabok, oamenii trebuie sa inteleaga canu vor avea sansa sa mai fie tratati vreodata. Daca pleaca si nus-au vindecat inca, nu vor mai putea reveni.

Sursa: Odditycentral

Sursa foto: GETTY IMAGES

CITESTE SI: