Home » D:News » Restaurantul Parlamentului canadian va avea in meniu carne de foca

Restaurantul Parlamentului canadian va avea in meniu carne de foca

Publicat: 09.03.2010
Maine, 10 martie 2010, oferta restaurantului din cladirea Parlametului Canadei se va imbogati cu un fel inedit: o mancare din carne afumata de foca, in sos de vin. Nu e un simplu capriciu sau un experiment gastronomic, ci un gest cu semnificatii politice.

Guvernul conservator al Canadei e hotarat sa lupte impotriva
embargoului impus de Uniunea Europeana in privinta carnii de
foca.

Uniunea Europeana a interzis, in luna iulie a anului trecut,
importul produselor din carne de foca, motivandu-si decizia prin
faptul ca vanatoarea focilor este practicata cu metode crude si
inumane.

Vanarea focilor are loc in lunile martie si aprilie, animalele
fiind omorate fie prin impuscare, fie prin lovirea in cap cu o
unealta traditionala (asemanatoare cu un tarnacop) numita
hakapik.

Introducerea carnii de foca in meniul restaurantului
Parlamentului canadian se constituie, astfel, intr-un gest politic
– un protest la adresa deciziei UE si o manifestare de solidaritate
cu cei care traiesc de pe urma vanarii focilor, o activitate
traditionala in numeroase comunitati de pe tarmul atlantic al
Canadei. Canada a ramas una dintre putinele tari in care vanarea
focilor mai este permisa si reprezinta o activitate economica
importanta.

In Canada au fost vanate, de pilda, in anul 2007, 234.000 de
exemplare din specia Pagophilus groenlandicus (foca de
Groenlanda).

Sursa: Reuters

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase