Prima pagină D:News

Earth Hour 2010. Suntem pregatiti?

Redactia Descopera.ro | 03.23.2010 | ● Vizualizări: 38
Earth Hour 2010. Suntem pregatiti?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pe data de 31 martie 2007, la Sydney, World Wildlife Fund lansa o campanie care promova un gest greu de inteles, la prima vedere: stingerea luminilor in intreaga metropola australiana, in scopul atragerii atentiei opiniei publice internationale asupra gravelor probleme ecologice cu care se confrunta planeta noastra. Astazi, la doar 3 ani de la timida initiativa cu mesaj verde, conceptul Earth Hour a devenit un eveniment mondial demn de luat in seama pe orice meridian al Terrei.

Conceptul de Earth Hour consta in oprirea luminii vreme de o ora, interval de timp aflat la libera alegere a fiecarei tari din lume. Tonul a fost dat in anul 2007, cand cei 2,2 milioane de locuitori ai orasului Sidney au oprit orice forma de iluminat electric.

De fapt, organizatorii Earth Hour au dorit ca insolitul si binevenitul eveniment sa apara ca un raspuns in fata unei intrebari simple, dar in acelasi timp stringenta si actuala: cum putem sa-i determinam pe oameni sa constientizeze una dintre cele mai mari amenintari actuale la adresa omenirii si, implicit, a planetei: schimbarile climatice? Anul acesta, Ora Pamantului va avea loc pe data de 27 martie, cand in intervalul de o ora dintre 20:30 si 21:30, va fi oprit iluminatul in marile orase.

Sursa: earth-hour

CITESTE SI :