Prima pagină D:News

Circurile britanice nu vor mai avea voie sa detina animale salbatice

Redactia Descopera.ro | 03.29.2010 | ● Vizualizări: 130
Circurile britanice nu vor mai avea voie sa detina animale salbatice     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Spre bucuria adevaratilor iubitori de animale din intreaga lume, dresorii de lei, tigri si ursi din Marea Britanie au fost avertizati sa se reprofileze profesional, din pricina unei legi emise de executivul britanic pe data de 26 martie, anul curent, si care va intra in vigoare incepand cu aceasta vara. Interzicerea folosirii animalelor salbatice pentru numere de dresaj de catre circurile de pe teritoriul britanic este vazuta de specialisti drept o mare victorie care ar putea duce, in scurt timp, la interzicerea animalelor salbatice in toate circurile din lume.

Decizia executivului britanic a venit in urma unui sondaj la nivel national: populatia Regatului Unit a decis, in proportie covarsitoare de 94,5 %, interzicerea tuturor spectacolelor de circ in care sunt prezenti lei, tigri, ursi, elefanti, zebre, pantere, maimute si alte animale salbatice. Un procent inca si mai mare, de 96% dintre britanici, se pronunta pentru interzicerea cu desavarsire a tuturor animalelor in circuri, fie ele gaini, porumbei, porci, cai, capre, iepuri sau caini.

"Sunt de acord in totalitate cu rezultatele scrutinului; in plus, acesta este si opinia mea personala. Nu voi accepta niciodata ca in anul 2010 sa mai existe in Marea Britanie animale chinuite si fortate de dresori sa se poarte anormal si sa exhibe comportamente atipice. Cu atat mai mult cu cat totul are un scop mercantil si mizerabil. In esenta, animalele sunt chinuite pentru satisfactia publicului platitor de bilet", declara Jim Fitzpatrick, nimeni altul decat Ministrul pentru Bunastarea Animalelor (da! la ei exista asa ceva …) din Marea Britanie. Sondajul a vizat un numar de 10.000 de britanici, alesi in mod aleatoriu, si a fost coordonat de catre activistii Animal Defenders International, organizatie care lupta neincetat, de peste 18 ani, pentru implinirea acestui deziderat.

"Toate animalele din circuri sunt stresate, speriate si sufera crunt, deoarece in cea mai mare parte a timpului zac inchise in custi mici si mizere, fiind deseori batute. In plus, bietele fapturi chinuite pentru amuzamentul oamenilor, nu beneficiaza de protectie legala. Interzicerea detinerii lor de catere circuri este o mare victorie", afirma la randul sau Jean Creamer, director executiv al Animal Defenders International.

Sursa: FoxNews

CITESTE SI:

Descopera lumea in care traiesti: