Prima pagină D:News

Balul Bucurestiului Interbelic

Redactia Descopera.ro | 05.06.2010 | ● Vizualizări: 187
Balul Bucurestiului Interbelic     Fundatia Calea Victoriei , bal, bucuresti, perioada interbelica + zoom
Galerie foto (1)

Foxtrot si charleston, rochii franjurate, palarii coborate pe frunte sau muzica anilor ’30 sunt doar o parte din ce veti putea incerca la Balul Bucurestiului Interbelic, organizat de Fundatia Calea Victoriei. Balul va avea loc pe 27 mai, incepand cu ora 20.00, la Cercul Militar National, in Salile Bizantina, Norvegiana si Gotica.

Evenimentul nu propune doar o placuta calatorie in timp sau un prilej de socializare, ci mai ales o prezentare a istoriei bogate, a frumusetii arhitecturale si a fermecatoarelor povesti din Bucurestiul interbelic. La bal ne vom bucura de prezenta unor personalitati culturale marcante, lectori si prieteni ai Fundatiei care inteleg sa sprijine acest mesaj de promovare a patrimoniului orasului. Pentru a intra mai usor in atmosfera perioadei interbelice, invitatii sunt rugati sa poarte costumatie care sa aminteasca de elegantele timpuri ale Bucurestiului de altadata.De asemenea, Ansamblul Artistic al Armatei va intretine atmosfera Balului cu muzica specifica perioadei interbelice, iar Cercul Militar National va asigura variate feluri de mancare.

Programul artistic al evenimentului va cuprinde:
• muzica live din perioada interbelica (romaneasca si internationala): foxtrot, charleston, tango si vals, precum si inregistrari ale unor melodii celebre din anii 20-30;
• mic spectacol - cantece celebre din vechiul Bucuresti, interpretate de un grup de absolvente ale UNATC Bucuresti
• dans - atmosfera va fi animata de catre coregrafi, dansatori si actori care vor invita publicul sa incerce dansurile vremii;
• proiectii cu imagini (fotografii vechi si noi, gravuri si tablouri) din Bucuresti care sa atraga atentia asupra frumusetii si patrimoniului arhitectonic valoros si variat al Capitalei.

Biletul pentru participare la bal este de 150 ron/persoana.
Deoarece locurile sunt limitate, participantii sunt rugati sa isi trimita inscrierile la adresa: bal@victoriei.ro
Evenimentul este organizat de Fundatia Calea Victoriei in colaborare cu Cercul Militar National, sub egida Bancii Nationale a Romaniei si a Ministerului Culturii si Patrimoniului National. Printre partenerii evenimentului se numara: Bucurestii vechi si noi, Art Historia si Salvati Bucurestiul.

Cercul Militar National este una dintre cladirile emblematice ale orasului, un palat a carui istorie este strins legata de Calea Victoriei, de perioada interbelica si de balurile din acea vreme. Data a fost aleasa avind in vedere existenta in perioada interbelica a lunii orasului Bucuresti (9 mai - 9 iunie), care presupunea o serie de manifestari culturale si festivitati desfasurate in capitala.

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI