“Ochelarii de bere” au fost demonstrati stiintific

21 06. 2010, 13:08

Fenomenul, care se manifesta prin "transformarea" persoanelor lipsite de sex-appeal in indivizi mai tentanti in ochii privitorului care a consumat cantitati ridicate de alcool, este bine cunoscut in baruri si cluburi. Pana recent, insa, nimeni nu stia cu exactitate si motivul acestui fapt.

Acum, un studiu de ultima ora a demonstrat ca subiectii aflati in stare de ebrietate s-au aratat cu pana la 10% mai predispusi sa fie atrasi de persoane cu un aspect neplacut decat cei neafectati de licori bahice. S-a demonstrat ca, pe masura ce un om consuma alcool, devine din ce in ce mai putin apt sa identifice detaliile fine ale fizionomiilor celorlalti.

Studiul s-a aplecat asupra verificarii a 64 de studenti ai Universitatii Roehampton, din Londra, aflati in stadii diferite de betie. Acestora li s-a cerut ca catalogheze 20 de fotografii ale unor barbati si femei cu varstele cuprinse intre 18 si 25 de ani. O figura din fiecare pereche era modificata digital pentru a fi mai simetrica si, deci, mai atractiva.

Treizeci si sase de studenti, mai treji, au auvt o rata de succes de 67% in a selecta chipurile simetrice. Dar 28 de stundeti, cei mai beti, au facut aceeasi alegere in numai 58% dintre cazuri. Concluzia trasa a fost aceea ce oamenii bauti sunt mai putin receptivi la defecte si nici nu le mai pasa atat de mult de ele.

Sursa: Discoveryon

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: