Prima pagină D:News

“Bunicul” lui Lucy a fost descoperit in Etiopia

Redactia Descopera.ro | 06.22.2010 | ● Vizualizări: 359
“Bunicul” lui Lucy a fost descoperit in Etiopia      hominid, lucy, biped + zoom
Galerie foto (1)

Dateaza de acum 3,6 milioane de ani scheletul partial al lui “Australopithecus afarensis”, descoperit in zona Woranso-Mille, in Etiopia.

Potrivit autorilor acestei descoperiri, antropologii de la un mare consortiu de cercetare din care fac parte Cleveland Museum of Natural History, Kent State University, Case Western Reserve University, Addis Abeba University si Berkeley Geochronology Center, este vorba despre unul dintre primii hominizi, mai batran cu circa 400.000 ani fata de Lucy.

Scheletul partial, cu o clavicula si un omoplat complete, a fost gasit dupa cinci ani de la dezgroparea unui fragment de os din antebrat, survenita in 2005. Botezat "Kadanuumuu" ("om mare", in dialectul local), exemplarul se crede ca avea o inaltime intre 152 si 167 cm, fata de un metru, cea a lui Lucy. "Acest individ era complet biped si putea merge intr-un mod foarte semanator cu cel al omului modern", a explicat Yohannes Haile-Selassie, curator al Cleveland Museum of Natural History si unul dintre autorii studiului.

In baza rezultatului studiului, cercetatorii considera ca Lucy si "rudele" ei erau la fel de eficiente ca si noi in ceea ce priveste mersul in doua picioare si ca lungirea gambelor omului a inceput mai inainte decat sugerau marturiile paleo-antropologice de pana acum.
Sursa: Le Scienze

CITESTE SI:

Tag-uri: hominid | lucy | biped