Luptatori uniti in moarte

29 06. 2010, 13:35

Bivolul salbatic african (Syncerus caffer) este, probabil, cel mai periculos animal al Africii. Nu se teme de niciun alt animal, fiind observate zeci de cazuri in care acesti bivoli au infruntat cu succes gupuri de lei sau chiar rinoceri albi. Odata provocat sau ranit, nu are mila fata de dusmani, atacand cu insistenta si cruzime. Nu se teme nici de oameni, numerosi vanatori declarand ca este cel mai cumplit adversar pe care il poti avea intr-o viata.

In timpul perioadei de imperechere, masculii se infrunta in lupte epuizante, invingatorul obtinad mult ravnitul drept de a se imperechea cu toate femelele din turma. Din acest motiv, bivolii nu se cruta unul pe altul, inclestarile terminandu-se uneori cu moartea ambilor combatanti.

O astfel de scena a fost descoperita de paznicii de vantoare din rezervatia Mala Mala. Acestia au dat peste cadavrele a doi bivoli care s-au izbit cu coarnele atat de violent incat au ramas blocati intr-o pozitie nefireasca, nemaiputandu-se desclesta in ciuda eforturilor care au durat zile intregi, dupa cum o certifica urmele din jurul scenei.

Conform cercetarilor de la fata locului, cei doi luptatori cu coarne au murit, in cele din urma, de sete. Paznicii de vanatoare au hotarat sa duca cadavrele invinsilor intr-o zona frecventata de lei pentru a le oferi felinelor un nesperat cadou de tipul celebrelor oferte "doi intr-unul".

Sursa: TakeAimSafari

CITESTE SI: