Prima pagină D:News

"Masa Rotunda" a regelui Arthur nu era chiar o masa

Redactia Descopera.ro | 07.13.2010 | ● Vizualizări: 1308
Masa Rotunda a regelui Arthur nu era chiar o masa     istorie, arheologie, Ev Mediu, medieval, legenda, Chester, Arthur + zoom
Galerie foto (1)

Asa sustine istoricul Chris Gidlow, care crede ca a descoperit faimoasa “masa” rotunda a legendarului rege si a cavalerilor sai: de fapt, structura circulara ar fi un stravechi amfiteatru roman din Anglia.

Specialistul considera ca interiorul circular al amfitetrului din orasul Chester, din vestul Angliei, ar fi fost locul de adunare a cavalerilor medievali.

Regele Arthur - un personaj legendar, despre care istoricii cred ca ar fi fost un conducator din secolul al V-lea sau al VI-lea - ar fi refacut si intarit zidurile inalte de peste 10 metri ale vechii constructii, obtinand astfel o impunatoare structura fortificata.

Aici, in centrul constuctiei rotunde, se asezau nobili de rangul cel mai inalt.

In interiorul edificiului, arheologii au descoperit un stalp pentru executii si un monument din lemn ridicat in amintirea martirilor crestini.

Cea mai veche relatare a legendei regelui Arthur este datorata unui calugar din secolul al VI-lea, numit Gildas, care pomeneste, in cronica sa, despre un Oras al Legiunilor (Chester a fost, initial, un castru roman, intemeiat de soldatii Legiunii a II-a Adiutrix, in anul 79 d. Hr.) inzestrat cu un monument inchinat martirilor, ceea ce i-a facut pe istorici sa considere ca orasul legendar al regelul Arthur ar fi Chester.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: