Prima pagină D:News

Animale cu probleme de identitate

Redactia Descopera.ro | 07.30.2010 | ● Vizualizări: 293
Animale cu probleme de identitate     zoologie, incredibil, nemaivazut, purcel, cocos, cal, ponei, probleme de identitate, etologie, crazy zoo + zoom
Galerie foto (3)

Un cocos cam confuz din China sufera de o puternica criza de identitate – aparent, pasarea este convinsa ca e pinguin. Iar un purcel din Australia a legat o stransa prietenie cu un ponei si se crede... cal!

In loc sa mearga ca o gaina normala, cocosul din rasa peng inainteaza intr-o pozitie complet verticala, cu aripile stranse in spate. Neobisnuitul cocos apartine pescarului Liu Yong, din satul Jinhu situat in provincia Jiangsu din estul Chinei. Omul marturiseste ca pasarea merge in acest fel ciudat si nespecific gainilor inca de cand era pui. Pe masura ce cocosul a crescut, diferenta dintre el si celelalte pasari de curte s-a accentuat: in loc sa scarme pamantul si sa doarma in cotet pe timpul noptii, cocosul se trezeste tarziu si are un comportament arogant si superior vizavi de celelalte pasari.Cocosul nu este singurul animal cu probleme de identitate. O purcelusa de la ferma Fun-e din Cairns, Queensland, Australia, in ciuda diferentei evidente, se crede ponei. Miss Daisy, pe numele ei, isi petrece toata ziua cu poneiul Honey Bunny si imita extrem de bine comportamentul unui cal. Proprietara fermei, Anita Coulthard, marturiseste ca porcii sunt animale extrem de inteligente si, daca sunt dresate bine, pot face aproape orice le permite fizionomia. Daca impulsul de a se imprieteni cu poneii si a se comporta ca ei este natural - aceasta abilitate se amplifica.

Sursa: REX

CITESTE ARTICOLUL ZILEI: Damanhur - o utopie subpamanteana

Participa la concursul Stephen King: Tragedie in Arctica

CITESTE SI: