Prima pagină D:News

Cubul Rubik, rezolvat in cadere libera de la 6.000 de metri altitudine

Redactia Descopera.ro | 08.25.2010 | ● Vizualizări: 77
Cubul Rubik, rezolvat in cadere libera de la 6.000 de metri altitudine     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Este performanta parasutistului Ludwig Fichte, in varsta de 29 de ani, din Dresden, Germania, care a rezolvat jocul-problema intr-o barca gonflabila aruncata dintr-un avion aflat in zbor.

Temerarul a avut nevoie de 5.900 de metri de "prabusire" si de 31,5 secunde pentru a rezolva cubul Rubik, inainte sa isi deschida parasuta. O excentricitate asemanatoare a mai fost intreprinsa, dar germanul este primul care aduce si o barca de cauciuc in peisajul unei asemenea incercari. Fichte spera sa isi imbunatateasca performantele, avand de gand sa rezolve doua cuburi Rubik in cadere libera, pana in momentul deschiderii parasutei.

Mai devreme in aceasta luna, cercetatorii au descoperit ca rezolvarea jocului este posibila prin executarea a numai 20 de miscari. Inventat in 1974 de profesorul de origine maghiara Erni Rubik, cubul cu acelasi nume a fost un succes total de la primul contact cu publicul, devenind jucaria cu cea mai rapida vanzare. De la comercializarea sa, in 1980, si pana astazi, cubul Rubik a fost, oficial, vandut in 350 de milioane de exemplare in toata lumea.

Sursa: Telegraph

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: