Prima pagină D:News

Avioanele viitorului vor fi transparente

Redactia Descopera.ro | 09.28.2010 | ● Vizualizări: 218
Viitoarele avioane de pasageri vor putea deveni transparente     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Va puteti imagini un avion care, la o simpla atingere de buton, sa devina complet transparent, astfel incat pasagerii sa poata privi nestingheriti, afara, prin fuselaj si prin podeaua cabinei, spre asezarile care se intind la peste 10.000 de metri sub ei?

Ei bine, producatorul european de aeronave Airbus poate. Compania a eliberat cu cateva luni in urma o brosura intitulata "Viitorul, de Airbus", care, desi are numai 14 pagini, expune cateva idei foarte indraznete cu privire la viitorul transportului aerian.

Inginerii prevad ca, pana in 2050, avioanele vor dispune de tetiere cu auto-curatare ce nu se vor mai murdai niciodata, de scaune pliabile si perfect ergonomice, care vor lua forma trupurilor pasagerilor, precum si de proiectii holografice capabile sa transforme o cabina privata intr-o gradina japoneza Zen.

"Imaginati-va, daca doriti, cum ar fi sa pasiti intr-o cabina cu o tematica preselectata, relaxandu-va intr-un scaun ecologic, perefect curat si mulat pe formele dumneavoastra si sa puteti privi, noaptea, prin tavanul transparent, catre Calea Lactee in toata splendoarea ei, la o altitudine de peste 10.000 de metri", scrie compania in brosura emisa.

Airbus sustine ca materialele viitorului vor dispune de functionalitati care vor asigura transparenta la comanda, eliminand nevoia ferestrelor. Totusi, daca oamenii vor dori sa vada printr-un avion ce calatoreste cu peste 1.000 km/h ramane, inca, o chestiune supusa dezbaterii.

Sursa: LA Times

Descopera lumea in care traiesti: