Ce-i placea lui Hitler la micul dejun?

05 11. 2010, 13:26

Detaliile despre preferintele culinare de dimineata ale lui Adolf Hitler au parvenit in urma declaratiilor unui dezertor austriac, in varsta de doar 19 ani (in 1944), identificat ulterior a fi Schuetze Oberning, una dintre garzile de corp SS ale dictatorului.

Oberning, care a trait in apropierea Furher-ului intre anii 1943-1944, perioada in care Hitler se retrasese in faimoasa sa resedinta din Alpii Bavarezi, adauga si alte detalii legate de personalitate intunecata a celui resoponsabil de moartea a zeci de milioane de oameni. Oberning declara Aliatilor ca Hitler se trezea in fiecare dimineata fix la ora 10, dupa care bea cafea si manca, invariabil, cateva felii de paine neagra unse din belsug cu marmelada.

Vizitatorii, printre care si medicul personal, erau primiti doar dupa-amiaza. Seara, dictatorul lucra pana noaptea tarziu, adormind uneori la ora 4 dimineata.

Raportul intocmit de dezertorul austriac are 83 de file si este intitulat Furhergebiet; tinut secret pana de curand, raportul este analizat de experti, care declara ca materialul cuprinde numeroase detalii referitoare la personalitatea paranoica a lui Hitler.

Sursa: DiscoveryNews