Prima pagină D:News

Victorie importanta pentru aparatorii animalelor - Creste numarul tigrilor din Sumatra

Redactia Descopera.ro | 12.07.2010 | ● Vizualizări: 60
no title     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii care au creat cea mai detaliata harta a insulei Sumatra din arhipelagul indonezian au descoperit cu surprindere ca insula gazduieste a doua populatie de tigri ca marime, din intreaga lume. Studiul si masuratorile se datoreaza eforturilor conjugate a Wildlife Conservation Society’s Indonesia Program si Forum HarimauKita.

Hariyo T. Wibisono si Wulan Pusparini, doi experti indonezieni in viata si obiceiurile tigrilor, au efectuat un studiu de teren menit sa identifice numarul exact precum si distributia acestor feline periclitate in insula Sumatra. Au descoperit astfel ca tigrii inca ocupa o mare parte din habitatele salbatice ramase in insula. Dintr-o suprafata totala de 146.160 kilometri patrati de paduri virgine, tigrii populau inca aceste habitate intr-un procent de 97%. Din nefericire, doar 29% din padurile unde traiesc tigrii sunt protejate sau fac parte din rezervatii naturale.

Cercetarile au scos la iveala si faptul ca tigrii ocupa o mare varietate de ecosisteme din Sumatra, insula cu cea mai mare densitate umana din Indonezia. Astfel, au fost descoperiti tigri care traiau din padurile joase, costiere, de la nivelul marii, pana in junglele montane de la altitudinea de 3.200 metri. "Ultimele noastre descoperiri demonstreaza ca, dupa India, Sumatra este eco-regiunea unde traiesc cei mai multi tigri din lume. Trebuie sa luam masuri de urgenta in urma carora toate padurile in care au fost identificati tigrii sa fie declarate parcuri nationale, unde activitatile umane sa fie strict interzise", declara dr. Wulan Pusparini.

Sursa: Science Daily