Prima pagină D:News

Moda genţilor pentru bărbaţi poate dăuna sănătăţii

Redactia Descopera.ro | 02.22.2011 | ● Vizualizări: 462
Moda genţilor pentru bărbaţi poate dăuna sănătăţii     no tags + zoom
Galerie foto (1)

În ultimul timp, purtarea genţilor masculine elegante – replici de dimensiuni mai mari ale poşetelor purtate de femei – a cîştigat teren, fiind promovată de staruri precum David Beckham, Jay-Z şi Brad Pitt. Însă specialiştii avertizează că această modă poate avea consecinţe nedorite asupra sănătăţii.

Asociaţia Britanică a Chiropractorilor (BCA), care grupează cadre medicale specializate în tratamentul unor afecţiuni ale coloanei cu ajutorul unor tehnici de manipulare a vertebrelor, atrage atenţia asupra pericolului: bărbaţii moderni au tendinţa de a căra, în aceste genţi, o greutate deloc neglijabilă.

Un studiu realizat de BCA arată că geanta unui bărbat britanic cântăreşte, în medie, 6,2 kg.

Ceea ce conţine, în mod obişnuit, o astfel de geantă - laptop-ul şi diverse gadget-uri, plus echipamentul de sport - alcătuieşte un bagaj destul de greu care, purtat, de obicei, pe acelaşi umăr, duce cu timpul la dureri ale spatelui şi ale umărului şi chiar la deformări ale coloanei.

Specialiştii recomandă purtătorilor de genţi să ducă "încărcătura" alternativ, pe ambii umeri, de preferinţă în bandulieră (cu cureaua trecută peste piept); cureaua să fie ajustată la o lungime nu prea mare, iar geanta să nu fie ţinută pe umăr perioade lungi de timp.

Sursa: FOXNews