În vizită la Palatul Cotroceni

19 03. 2011, 00:00

Seria de conferinţe lansată în această primăvară, "In vizită la palatul…" îşi propune să prezinte, într-o formă interactivă şi în spaţii elegante, pline de istorie, povestea unor clădiri spectaculoase din Bucureşti, unele mai puţin accesibile publicului larg. Prezentările doamnei Georgeta Filitti şi ale gazdelor noastre vor trece în revistă evenimentele petrecute în palate - întâmplările din viaţa celor care au construit şi au locuit aceste graţioase case, care au rezistat trecerii vremii şi schimbărilor tumultoase din istoria oraşului.

Seria de conferinţe va începe la PALATUL COTROCENI, folosit că reşedinţă domnească din vremea constructorului sau, Şerban Cantacuzino, care a domnit între anii 1678-1688.

Perioada cea mai strălucită ca reşedinţa domnească a avut-o în vremea reginei Maria şi a regelui Ferdinand. Odată cu abolirea monarhiei, palatul şi-a pierdut funcţia. Partea pe care o veţi vizita a avut, după 1948, diverse destinaţii.

Muzeul Naţional Cotroceni s-a deschis acum 20 de ani, fiind unul dintre cele mai interesante muzee din ţară şi unul dintre cele mai bine păstrate monumente din Bucureşti. Pe lângă valoroasele obiecte de patrimoniu care pot fi văzute în cadrul expoziţiei de la palat, Muzeul Naţional Cotroceni organizează expoziţii temporare extrem de captivante. Cu ocazia evenimentului organizat de Fundaţia Calea Victoriei, veţi putea vizita expoziţia dedicată pictorului Theodor Aman.

Lector: Georgeta Filitti

Data: 26 Martie 2011

Ora: 10:30

Cost: 30 ron; cost studenti: 25 ron

Locaţie: Întâlnire la intrarea Muzeului la 10:30