Prima pagină D:News

Armele secrete ale agenţilor nazişti, dezvăluite de un raport MI5

04.08.2011 | ● Vizualizări: 4883
Armele secrete ale agenţilor nazişti, dezvăluite de un raport MI5     agenti nazisti, nazism, al doilea razboi mondial, spioni, spionaj, mi5, marea britanie + zoom
Galerie foto (1)

Naziştii au planificat să ucidă trupele aliate cu cafea otrăvită, ciocolată şi ţigări, a dezvăluit recent agenţia britanică MI5. Femeile naziste erau trimise să ucidă comandanţii aliaţi cu ajutorul microbilor ascunşi în oglinda de buzunar.

Documentele realizate în urma interogării agenţilor germanicapturaţi dezvăluie că Serviciul nazist de securitate a a avut ounitate unde erau planificate operaţiunile de subversiune dinţările aliate, printre instrumentele de lucru numărându-seasasinatele şi otrăvurile.

Informaţiile au venit de la o unitate de agenţi germani ce au fostparaşutaţi în Ayon, lângă St Quentin, Franţă, în martie 1945, cudouă luni înainte de sfârşitul războiului.

Unii dintre agenţi erau echipaţi cu diferite otrăvuri ce difereaude fiolele cu acid cianhidric ce erau folosite de agenţii naziştipentru a se sinucide în cazul în care erau capturaţi.

Naziştii purtau la ei şi un tub de sticlă cu aspirină Bayercare conţinea otravă ce ucidea victimele în maxim 10minute. Ţintele agenţilor ar fi fumat ţigărispeciale ce provocau dureri de cap, oferite de agenţiinazişti. Apoi, aceştia le-ar fi oferit victimelor o aspirină cuotravă pentru durerea de cap. Metoda a fost concepută pentru a fifolosită în călătoriile cu trenul.

Exista şi o pulbere făcută din sticlă şi otravă, caretrebuia aplicată pe clanţe, pe biblioteci şi pe birouri.Altă pulbere era folosită de către chelneri. Acesta cauza moarteadoar dacă era înghiţită, nu şi dacă era inhalată.

O altă armă secretă a agenţilor consta din granule de 1 mmîn diametru, ce urmau să fie plasate în scrumiere. Călduraemanată de ţigări, sau de cenuşa trabucurilor, ar fi dus laexplozia granulelor şi la moartea tuturor celor care se aflau încameră.

Produse precum nescafeul, zahărul şi ciocolata germană "Sarotti" aufost fabricate având în compoziţie otravă, mai susţine raportulMI5.

Doi experţi nazişti au discutat despre furnizarea de bacterii pecare agenţii să-i folosească împotriva ţintelor de rang înalt, aumărturisit spionii capturaţi. Microbii ar fi fost utilizaţi decătre agenţii de sex feminin, deoarece ar fi putut să îi ascundă înspatele oglinzilor transportate în poşete.

Agentul capturat, Henri Morael, a spus că a văzut cu ochii săituburi ce conţineau otrăvuri şi microbi în lichide diferitcolorate, cât şi în pulberi. Acestea se regăseau şi într-un manualnazist de sabotaj.

Un document al armatei germane, interceptat în octombrie 1944 şicare era marcat cu însemnul "secret de stat", discuta despreadăugarea de otrăvuri în sticlele de whisky, schnapps, lichior şivin. Totodată se găsea cererea unui agent SS pentru o metodă simplăprin care acest plan să poată fi pus în aplicare în oricecondiţie.

Documentul menţiona, de asemenea, acumularea de otrăvuri puternicecare pot fi injectate în produsele alimentare, precum cârnaţii,prin intermediul unei seringi hipodermice. Oficialul nazist cereaca efectul otrăvurilor injectate în mâncare să se producă la câtevaore distanţă, sau chiar la o distanţă de zile.

Deşi germanii au avut un arsenal de dispozitive menit să ucidătrupele aliate, rezistenţa poloneză nu s-a lăsat mai prejos.Aceştia au folosit împotriva naziştilor cutii de cremă Nivea pentrua pune o pastă impregnată cu iperită, un agent chimicputernic.

Sursa: The Telegraph