Home » D:News » Armele secrete ale agenţilor nazişti, dezvăluite de un raport MI5

Armele secrete ale agenţilor nazişti, dezvăluite de un raport MI5

04.08.2011
Armele secrete ale agenţilor nazişti, dezvăluite de un raport MI5
Naziştii au planificat să ucidă trupele aliate cu cafea otrăvită, ciocolată şi ţigări, a dezvăluit recent agenţia britanică MI5. Femeile naziste erau trimise să ucidă comandanţii aliaţi cu ajutorul microbilor ascunşi în oglinda de buzunar.

Documentele realizate în urma interogării agenţilor germani
capturaţi dezvăluie că Serviciul nazist de securitate a a avut o
unitate unde erau planificate operaţiunile de subversiune din
ţările aliate, printre instrumentele de lucru numărându-se
asasinatele şi otrăvurile.

Informaţiile au venit de la o unitate de agenţi germani ce au fost
paraşutaţi în Ayon, lângă St Quentin, Franţă, în martie 1945, cu
două luni înainte de sfârşitul războiului.

Unii dintre agenţi erau echipaţi cu diferite otrăvuri ce difereau
de fiolele cu acid cianhidric ce erau folosite de agenţii nazişti
pentru a se sinucide în cazul în care erau capturaţi.

Naziştii purtau la ei şi un tub de sticlă cu aspirină Bayer
care conţinea otravă ce ucidea victimele în maxim 10
minute
. Ţintele agenţilor ar fi fumat ţigări
speciale ce provocau dureri de cap
, oferite de agenţii
nazişti. Apoi, aceştia le-ar fi oferit victimelor o aspirină cu
otravă pentru durerea de cap. Metoda a fost concepută pentru a fi
folosită în călătoriile cu trenul.

Exista şi o pulbere făcută din sticlă şi otravă, care
trebuia aplicată pe clanţe
, pe biblioteci şi pe birouri.
Altă pulbere era folosită de către chelneri. Acesta cauza moartea
doar dacă era înghiţită, nu şi dacă era inhalată.

O altă armă secretă a agenţilor consta din granule de 1 mm
în diametru, ce urmau să fie plasate în scrumiere
. Căldura
emanată de ţigări, sau de cenuşa trabucurilor, ar fi dus la
explozia granulelor şi la moartea tuturor celor care se aflau în
cameră.

Produse precum nescafeul, zahărul şi ciocolata germană „Sarotti” au
fost fabricate având în compoziţie otravă, mai susţine raportul
MI5.

Doi experţi nazişti au discutat despre furnizarea de bacterii pe
care agenţii să-i folosească împotriva ţintelor de rang înalt, au
mărturisit spionii capturaţi. Microbii ar fi fost utilizaţi de
către agenţii de sex feminin, deoarece ar fi putut să îi ascundă în
spatele oglinzilor transportate în poşete.

Agentul capturat, Henri Morael, a spus că a văzut cu ochii săi
tuburi ce conţineau otrăvuri şi microbi în lichide diferit
colorate, cât şi în pulberi. Acestea se regăseau şi într-un manual
nazist de sabotaj.

Un document al armatei germane, interceptat în octombrie 1944 şi
care era marcat cu însemnul „secret de stat”, discuta despre
adăugarea de otrăvuri în sticlele de whisky, schnapps, lichior şi
vin. Totodată se găsea cererea unui agent SS pentru o metodă simplă
prin care acest plan să poată fi pus în aplicare în orice
condiţie.

Documentul menţiona, de asemenea, acumularea de otrăvuri puternice
care pot fi injectate în produsele alimentare, precum cârnaţii,
prin intermediul unei seringi hipodermice. Oficialul nazist cerea
ca efectul otrăvurilor injectate în mâncare să se producă la câteva
ore distanţă, sau chiar la o distanţă de zile.

Deşi germanii au avut un arsenal de dispozitive menit să ucidă
trupele aliate, rezistenţa poloneză nu s-a lăsat mai prejos.
Aceştia au folosit împotriva naziştilor cutii de cremă Nivea pentru
a pune o pastă impregnată cu iperită, un agent chimic
puternic.

Sursa:
The Telegraph