Prima pagină D:News

Şerpii indieni vor fi dotaţi cu microcipuri

Redactia Descopera.ro | 04.18.2011 | ● Vizualizări: 462
Şerpii indieni vor fi dotaţi cu microcipuri     serpi, india, microcip, imblanzitori de serpi + zoom
Galerie foto (1)

Oficialii din New Delhi au început implantarea microcipurilor în şerpi, pentru a reglementa spectacolele ce folosesc aceste animale sălbatice. Microcipurile conţin un cod unic de înregistrare, care ajută oficialii să ţină o evidenţă a tuturor animalelor deţinute de îmblânzitori.

La sfârşitul anilor '90, India a interzis utilizarea în scopuri comerciale a animalelor sălbatice, în această categorie fiind incluse şi spectacolele cu şerpi. În 2003, administraţia de stat din Delhi a oferit o amnistie pentru îngrijitorii de şerpi, dar doar 10 dintre aceştia au venit pentru a-şi declara oficial animalele, totalizând peste 40 de şerpi.

"Există mulţi îngrijitori care nu au acceptat amnistia şi care vor fi pedepsiţi. Animalele pe care le vom găsi fără microcipuri vor fi confiscate de la proprietarii lor", susţine Deepak Shukla, un oficial din Delhi.

Procesul de însemnare a şerpilor va fi realizat sub conducerea lui Nitin Sawant, un expert care a injectat deja microcipuri sub pielea a 42 de şerpi, printre care cobre regale, cobre comune, şerpi boa şi şerpi roşii de nisip.

"Întregul proces intenţionează să oprească această colecţionare aletorie de şerpi nedeclaraţi de către îngrijitorii tradiţionali", explică Sawant, care a subliniat faptul că o bună parte din şerpii deţinuţi de îmblânzitori se află într-o stare de sănătate precară.

Legislaţia în legătură cu animalele sălbatice a golit oraşele mari de îmblânzitori de şerpi, deşi câţiva încă pot fi găsiţi în jurul zonelor turistice din New Delhi.

Grupurile de protecţie a animalelor susţin că aceşti îngrijitori de şerpi sunt nişte impostori care folosesc abuzul fizic asupra animalelor pentru a le face să se balanseze la auzul unei melodii cântate la flaut. De obiecei, aceşti animatori rup colţii şerpilor pentru a îi face inofensivi şi îi hrănesc cu lapte, astfel că atunci când sunt eliberaţi şerpii nu îşi mai pot prinde hrana tradiţională, murind de foame.

Sursa: Fox News