Prima pagină D:News

Imagini rare cu tigrul de Sumatra au fost surprinse în Indonezia! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 05.10.2011 | ● Vizualizări: 405
Imagini rare cu tigrul de Sumatra au fost surprinse în Indonezia! (VIDEO)     tigrul de sumatra, indonezia, defrisare, habitat, disparitie, specie in pericol, extinctie + zoom
Galerie foto (1)

Cu ajutorul imaginilor capturate de camerele de supraveghere cu infraroşu a fost observată o populaţie de tigri de Sumatra, o specie rară . Ca urmare a acestui lucru, organizaţia internaţională independentă WWF a cerut firmelor prelucrătoare a lemnului să renunţe la defrişarea zonelor împădurite din Indonezia, unde trăiesc aceşti tigri.

Filmările înregistrate în martie şi aprilie arată două mame cu patru pui şi alte şase feline pe cale de dispariţie în rezervaţia naturală Bukit Tigapuluh în Sumatra de est.

Cei 12 tigri trăiesc în locuri cu vegetaţie forestieră vastă. O parte din acestea sunt păduri care aparţin firmei de chereastea Barito Pacific, furnizorul marelui gigant Asia Pulp and Paper, producător de hârtie şi celuloză.

Membrii WWF susţin că acest video confirmă importanţa extremă a acestor păduri în ecosistemul Bukit Tigapuluh şi al faunei sălbatice. Prin urmare, "WWF solicită ca toate firmele care operează în acest domeniu să abandoneze planurile de a defrişa această pădure pentru a proteja aceste zone. Cerem, de asemenea, administraţiei publice locale, provinciale şi centrale să ia în considerare importanţa acestui habitat şi să-l gestioneze în vederea protejării biodiversităţii", a anunţat directorul WWF, Anwar Purwoto.

Zona Bukit Tigapuluh a fost desemnată anul trecut de către guvernul indonezian ca fiind unul dintre cele şase domenii în care eforturile de conservare a tigrilor vor avea prioritate. Guvernul ar trebui să se asigure că acest plan este bine implementat, a declarat purtătorul de cuvânt al WWF, Desmarita Murni.

Astăzi există mai puţin de 400 de exemplare de tigri de Sumatra în sălbaticie. Activiştii de mediu spun ca animalele au început să vină în contact cu oamenii, ca urmare defrişărilor şi a distrugerii habitatului lor natural .

Preşedintele Susilo Bambang Yudhoyono a fost presat de ecologişti ca începând cu 1 ianuarie să amâne cu doi ani defrişarea pădurilor naturale. Pentru a susţine această cauză, Norvegia a fost de acord să contribuie cu un miliard de dolari pentru a păstra aceste păduri.

Anul trecut WWF a anunţat că specia s-ar putea să nu supravieţuiască până în 2022, următorul an al tigrului în calendarul chinezesc.

Sursa: France 24