Prima pagină D:News

Londra, asaltată de mii de papagali cu colier roşu

Redactia Descopera.ro | 05.20.2011 | ● Vizualizări: 1319
Londra, asaltată de mii de papagali cu colier roşu     londra, papagal cu colier roşu, anglia, marea britanie, specie invadatoare + zoom
Galerie foto (1)

Suburbiile londoneze sunt asaltate de mii de papagali cu colier roşu. Păsările exotice provenite din India şi Africa s-au mutat în masă în Anglia şi reprezintă o pacoste pentru mulţi rezidenţi.

Aceşti papagali sunt o rasă capabilă să reziste la temperaturi extreme, de la veri calde la ierni aspre. De asemenea, aceştia sunt adaptabili în ceea ce priveşte hrana şi nu sunt vulnerabili la boli.

De la 1.500 de papagali care trăiau în 1995 în Marea Britanie, în prezent s-a ajuns la 30.000 de exemplare. Cea mai simplă explicaţie adusă cu privire la creşterea numărului de papagali este numărul mare de păsări ce au evadat sau au fost eliberate de proprietari.

De asemenea, există nenumărate teorii cu privire la cauzele reproducerii lor într-un număr aşa de mare. Condiţiile favorabile de trai, printre care climatul favorabil şi nenumăratele surse de hrană, au dus la creşterea mare a numărului de papagali cu colier roşu.

În urmă cu doi ani, Natural England a desemnat papagalii cu colier roşu ca specie dăunătoare, ceea ce înseamnă că pot fi împuşcaţi fără a fi necesară o licenţă. London Wildlife Trust a făcut o plângere la adresa acestei decizii descriminatorii, deoarece "păsările invadatoare au devenit la fel de britanice ca şi curry-ul".

Londonezii se plâng că aceste păsări mănâncă tot ce prind şi în cazul în care nu găsesc hrană, fac foarte mult zgomot.

Autorităţile londoneze se tem că papagalii cu colier roşu vor mănânca toate fructele arbuştilor, vor face ravagii în culturile agricole (lucru ce s-a petrecut deja în India) şi vor duce la izgonirea altor specii de păsări. Din fericire, până în prezent nu s-au întâmplat aceste lucruri.

Sursa: The Week