Prima pagină D:News

A fost descoperit cel mai mic dinozaur!

Redactia Descopera.ro | 06.15.2011 | ● Vizualizări: 1619
A fost descoperit cel mai mic dinozaur!     dinozaur, descoperire, paleontolog, + zoom
Galerie foto (1)

Paleontologii au descoperit într-o groapă aflată în apropierea unei zidării din East Sussex rămăşiţele a ceea ce ei cred că reprezintă cel mai mic dinozaur găsit până acum.

Creatura, care a primit temporar numele de Ashdown maniraptoran, măsura aproximativ 30 de centimetri în lungime şi se pare că ar fi cântărit în jur de 200 de grame. Acesta ar fi arătat mai degrabă cu o pasăre cu pene, care sarea pe cele două picioare. Se presupune că acest animal ar fi trăit în perioada Cretacică inferioară, adică acum 145-100 milioane de ani.

Până în prezent s-a descoperit doar un segment al unei vertebre, dar se crede că acestea fac parte dintr-un dinozaur nou deoarece niciun altul descoperit în această zonă nu este asemănător celui de faţă. Odată ce va fi descoperit craniul, vor fi disponibile mai multe informaţii despre dieta acestei creaturi.

Darren Naish, unul dintre autorii studiului, aşteaptă să găsească mai multe fosile ale acestui dinozaur. Odată ce va exista un catalog al oaselor destul de mare pentru a stabili cu certitudine că micul dinozaur nu este unul deja identificat, acesta va primi un nume latin oficial.

Sursa: Wired