Prima pagină D:News

A fost creat display-ul ce poate fi îndoit de 10.000 de ori fără a-şi pierde luminozitatea!

Redactia Descopera.ro | 07.19.2011 | ● Vizualizări: 200
A fost creat display-ul ce poate fi îndoit de 10.000 de ori fără a-şi pierde luminozitatea!     display, ecran, tehnologie, cercetare, viitor + zoom
Galerie foto (1)

Uneori de întrebăm până unde se va dezvolta tehnologia şi ce minuni ne mai pregătesc oamenii de ştiinţă în laboratoarele lor bine ascunse de văzul lumii. Ei bine, ultima noutate din domeniul tehnologiei vine din zona display-urilor.

Oamenii de ştiinţă au creat un prototip al unui display electronic mai subţire decât o monedă şi care poate fi "mototolit" asemeni unei hârtii.

Noua "jucărie" dispune de diode organice flexibile, un filtru de culori şi un strat protector care pot fi fabricate doar la temperaturi joase.

După 10.000 de împăturiri, luminozitatea acestui ecran a scăzut extrem de puţin, iar diferenţa a fost atât de mică, încât ochiul uman nu a putut să o detecteze. Aceste informaţii vin din partea cercetătorilor coreeni de la Samsung şi a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Purdue, Indiana, care au colaborat pentru a elabora acest display.

În timp ce îndoirea deformează ecranele cu cristale lichide, noua abordare ar putea face ca ecranele să fie fabricate dintr-o singura bucată. Singurul lucru pe care îl putem face până când vom beneficia de serviciile noului display flexibil este să asteptam si sa sperăm că prototipul oamenilor de ştiinţă să intre cât mai repede în producţia de masă.

Sursa: ScienceNews