Medicina tradiţională chineză are un potenţial remediu pentru Parkinson

24 07. 2011, 00:56

Cercetătorii din cadrul Universităţii Baptiste din Hong Kong au declarat că Gouteng, o plantă utilizată pentru tratarea hipertensiunii, îi ajută pe pacienţi să comunice mai bine şi totodată să depăşească depresia şi tulburările de somn.

"În acest moment nu există niciun leac pentru Parkinson, dar studiul a relevat faptul că medicina tradiţională chineză poate ajuta în tratarea acesteia", a declarat un purtător de cuvânt al universităţii.

Boala Parkinson este o afecţiune degenerativă care survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mişcărilor, cei afectaţi de această boală prezintă gesturi rigide, sacadate, incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală. În general, boala afectează persoanele de peste 50 de ani, însă există cazuri în care boala se manifestă mai devreme.

Tratamentul obişnuit include levodopa, o substanţă pe care creierul o tranformă în dopamină pentru a combate efectele bolii, însă aceasta are efecte secundare precum halucinaţiile şi greaţa. Studiul efectuat de cercetătorii din Honk Kong s-a axat pe pacienţii care au luat concomitent Gouteng şi medicamente cu levodopa. Efectele secundare ale medicamentelor administrate pacienţilor au fost semnificativ reduse, iar comunicarea acestora a devenit mult mai eficientă.

"Studiul probează utilitatea Gouteng în tratarea bolii Parkinson şi demonstrează totodată eficienţa şi siguranţa medicinei tradiţionale chineze", a declarat profesoara Li Min. Aceasta se aşteaptă ca planta Gouteng să fie utilizată ca tratament pentru Parkinson după derularea celei de-a doua etape a studiului, programate pentru anul 2013.

Sursa: France24