Home » D:News » Insectele cyborg: la un pas de realitate

Insectele cyborg: la un pas de realitate

Insectele cyborg: la un pas de realitate
Publicat: 28.11.2011
Cercetătorii din cadrul Universităţii din Michigan lucrează în prezent la definitivarea unei modalităţi prin care să se poată genera energie din mişcarea cinetică a insectelor.

Într-un articol din periodicul Journal of Micromechanics and Microengineering, profesorul Khalil Najafi şi studenţii descriu cum au reuşit să construiască generatori piezoelectrici capabili să recolteze electricitatea rezultată din mişcările gândacului verde de iunie (Cotidis nitida), un coleopter din familia scarabeilor, care trăieşte în sud estul Statelor Unite.

Energia astfel recoltată va servi la încărcarea unie baterii minuscule ataşată unor microsenzori care vor fi aplicaţi pe corpul insectelor.

„Cu ajutorul acestei surse de energie la purtător vom putea ataşa insectelor în viitorul apropiat, camere video, microfoane şi orice fel de senzori şi echipamente de comunicaţie. Astfel vom putea trimite insectele să ne obţină informaţii valoroase din zonele de risc maxim precum zone calamitate sau teatre de război”, susţine profesorul Najafi.

Întregul program de cercetări este sponsorizat de DARPA’s Hybrid Insect Micro Electromechanical Systems, un program guvernamental destinat creării de insecte cyborg cu aplicaţii în domeniul militar.

Sursa: News.Cnet

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase