Home » D:News » „Guma de mestecat” veche de 5.000 de ani

„Guma de mestecat” veche de 5.000 de ani

„Guma de mestecat” veche de 5.000 de ani
Publicat: 20.08.2007
O bucata de guma de mestecat veche de 5.000 de ani, purtand inca urme de dinti pe ea, a fost descoperita de o studenta britanica in Finlanda, in timp ce facea practica la un sit arheologic, informeaza sky.com.

Sarah Pickin, studenta la Universitatea din Derby, Marea Britanie, a descoperit o bucata de clei de scoarta de mesteacan cu urme de dinti pe ea la un sit arheologic situat pe coasta vestica a Finlandei.

Profesorul lui Pickin, Trevor Brown, este de parere ca guma de mestecat era utilizata pentru tratarea infectiilor gingiilor dar si ca adeziv.
"Cleiul din scoarta de mesteacan contine fenoli, care sunt cunoscuti ca substante antiseptice. Se crede ca oamenii din neolitic mestecau acest clei daca aveau infectii la gingii, pentru a trata boala", a spus Brown.

"Este cu adevarat important pentru ca pe bucata de guma descoperita de Sarah urmele de dinti se vad extrem de bine", a adaugat el.

In acelasi sit, Centrul Kierikki, studenta a mai descoperit un fragment dintr-un inel din chihlimbar si varful unei sageti.  (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase