Home » Istorie » Cum îşi găseau strămoşii iubirea când nu exista tehnologie

Cum îşi găseau strămoşii iubirea când nu exista tehnologie

Cum îşi găseau strămoşii iubirea când nu exista tehnologie
Publicat: 05.03.2017
Probleme din prezent privind întâlnirile sunt asemănătoare cu cele ale oamenilor din 1930 sau chiar 1780. De la trimiterea felicitărilor la aplicaţii pentru telefonul mobil, iată o scurtă istorie a întâlnirilor.

De-a lungul timpului, oamenii au urmărit anumite trăsături atunci când şi-au ales partenerul de viaţă, de la statutul financiar, implicarea partenerului pentru relaţii de lungă durată, cât şi modul în care părinţii acceptau partenerul, notează History Extra.

La începutul secolului XIX, sfaturile erau clare, un partener perfect trebuia să aibă şi situaţie materială bună, dar să ştie să ofere şi fericire partenerului pe termen lung.  De-a lungul istoriei, aranjatul şi modul în care se îmbrăcau oamenii reprezenta o bună strategie de atragere a unui partener. Femeile victoriene se îmbrăcau cu rochii cu decoltee largi, iar pe partea de sâni care rămânea descoperită purtau şiraguri de perle. În acelaşi timp, unii bărbaţi preferau femeile care purtau corsete, fiind încântaţi de strânsoarea şireturilor. 

În 1960, când a fost inventată fusta scurtă, unii bărbaţi au fost atât de fascinaţi încât au încercat-o şi ei. 

Pentru atragerea atenţiei partenerilor, femeile georgiene apelau la anunţurile din ziar, care erau la început publicate în cotidiane, mai apoi în gazete matrimoniale. Femeile victoriene apelau la birourile de căsătorie, agenţii înfiinţate pentru găsirea partenerilor din clasa de mijloc cu ajutorul pozelor şi a detaliilor despre hobby-urile persoanei. În 1930, bărbaţii şi femeile gay utilizau coloanele din ziare ale fanilor filmelor pentru a-şi afirma sexualitatea,  făcând referire la actorii de la Holywood precum Bette Davis şi Montgomery Clift.

Însă, unul dintre cele mai bune moduri de seducţie a rămas dansul. Din timpul Regenţei până la balurile victoriene, dansul a reprezentat cea mai bună metodă de găsire a unui partener. 

Sexul înainte de căsătorie

Una dintre cele mai surprinzătoare trăsături din istoria întâlnirilor este sexul înainte de căsătorie, care era considerat un act normal de majoritatea oamenilor. Prezervativele care puteau fi spălate după utilizare cu săpun carbolic au fost utilizate încă din secolul XIX. În 1960, pilulele contraceptive erau prescrise doar femeilor căsătorite, medicii refuzând să ofere pilule femeilor singure din motive morale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase