Home » Istorie » Inscripţia de 6.000 de ani care rescrie istoria Egiptului. Este cu un mileniu mai vechi decât credeam înainte

Inscripţia de 6.000 de ani care rescrie istoria Egiptului. Este cu un mileniu mai vechi decât credeam înainte

Inscripţia de 6.000 de ani care rescrie istoria Egiptului. Este cu un mileniu mai vechi decât credeam înainte
Publicat: 01.04.2017
Arheologii au descoperit o imagine veche de 6.000 de ani inscripţionată într-o rocă din Qubbet el-Hawa, o colină pe partea vestică a Nilului.

Egiptologul Ludwig Morenz, de la Universitatea Bonn, precizează că imaginea din neoliticul Egiptului înfăţişează un vânător cu arc, un struţ şi un dansator care purta o mască de struţ, informează Archaeology.

Cercetătorul mai menţionează şi că arheologii nu cunoşteau utilizarea măştii în perioada neolitică din această zonă şi consideră că masca servea unor scopuri ritualice.

În istoria Egiptului de mai târziu, după ce faraonii au unit ţara în 3100 î.e.n., Qubbet el-Hawa a devenit o necropolă a oraşului Elefantina, unde măştile erau rezervate pentru cei morţi. Aşadar, Morenz a concluzionat că „acest sit arheologic este cu un mileniu mai vechi decât credeam înainte”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

Cel mai mare faraon al Egiptului Antic

Cum au fost construite piramidele din Egipt

A fost descoperit cel mai mare mormant antic din Egipt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase