Home » Istorie » O teorie uimitoare susţine că Americile au fost descoperite încă din antichitate

O teorie uimitoare susţine că Americile au fost descoperite încă din antichitate

O teorie uimitoare susţine că Americile au fost descoperite încă din antichitate
Publicat: 03.04.2017
Printre toate teoriile despre primul popor care a descoperit Americile, există una care susţine că fenicienii au fost primii, câştigând popularitate în urmă cu câteva secole, odată cu o descoperire.

Această teorie era populară în secolul al XVIII-lea şi avea în vedere petroglifele de pe ceea ce s-a numit Dighton Rock din Massachusetts, ale căror origini rămân necunoscute, precizează The Vintage News.

Această teorie nu se bucură de popularitatea descoperirii Americii de Nord de către scandinavi, dar totuşi rămâne interesantă prin prisma întrebărilor rămase fără răspuns până în ziua de astăzi.

În antichitate, fenicienii au fost un popor care şi-a avut originile pe coasta de est a Mării Mediterane, dar au existat perioade în care aceştia au dominat toată Mediterana, fiind cunoscuţi ca navigatori desăvârşiţi. De asemenea, Cartagina, puternicul stat din nordul Africii, care a făcut faţă Imperiului Roman, a fost fondată de aceştia.

Teoria aceasta a continuat să fie susţinută, chiar într-un mod mai elaborat în secolul al XIX-lea, de către antropologul american John Denison Baldwin. Acesta a menţionat că „îndeletnicirile fenicienilor şi cunoaşterea lor despre America este exprimată puternic, ceea ce încurajează ipoteza că poporul fenician a ajuns pe acest continent”.

O altă tăbliţă de piatră din Brazilia cu ceea ce par a fi inscripţii feniciene a fost găsită la sfârşitul secolului al XIX-lea. Inscripţiile de pe piatră apăreau însă pe o perioadă care se întindea până la 800 de ani, ceea ce face ca autenticitatea să fie improbabilă.

În secolul XX, au mai apărut câteva artefacte asemănătoare care au pus problema apariţiei fenicienilor sau chiar a semiţilor pe continentul american, dar, de asemenea, acestea s-au dovedit a fi false.

În 1996, Mark McMenamin, un paleontolog american, a speculat că fenicienii au vizitat Americile în anul 350 î.e.n. Teoria sa era bazată pe descoperirea unor monede despre care se credea că provin din Fenicia. De asemenea, acestea s-au dovedit a fi false.

Astfel, secolele trecute a existat mai mult o „modă” a astfel de descoperiri care să capteze atenţia şi să fascineze imaginaţia, dar care, totuşi, sunt bazate pe nişte fapte reale, anume petroglifele Dighton Rock?

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fenicienii nu au murit

Fenicia – misteriosul imperiu al apelor

Oamenii Epocii de Fier credeau ca sufletul traieste in piatra

Cine a descoperit, de fapt, America?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase