Home » Istorie » Un pensionar britanic, pasionat de metale, a descoperit o ”comoară” unică în lume. ,,Nimic similar nu a mai fost descoperit”

Un pensionar britanic, pasionat de metale, a descoperit o ”comoară” unică în lume. ,,Nimic similar nu a mai fost descoperit”

Un pensionar britanic, pasionat de metale, a descoperit o ”comoară” unică în lume. ,,Nimic similar nu a mai fost descoperit”
Publicat: 03.05.2017
O comoară unică din Evul Mediu a fost descoperită de către un pensionar din Devon, Marea Britanie, cu ajutorul unui detector de metale.

Artefactul este unic, acesta ar fi protejat o bucată din degetul unui sfânt.  

Peter Fergus, în vârstă de 64 de ani, a descoperit obiectul argintiu, care ar putea fi din secolul VI sau XI, informează Mail Online. 

Artefactul are 30 de milimetri lungime şi 15 milimetri lăţime, cu o înălţime de 8 milimetri înălţime şi o greutate de 11,29 de grame. Experţii consideră că ar fi putut deţine în interiorul său un artefact important. De-a lungul istoriei au fost construite obiecte pentru depozitarea anumitor relicve, precum  degetul unui sfânt sau o cruce sfântă. Antichitatea a fost clasată ca tezaur de către procurorul Ian Arrow. ,,Nimic similar nu a mai fost descoperit, aşadar este unic,” afirmă el. 

Fergus din Yealmpton, Devon, a descoperit relicva la 23 de centimetri adâncime, în pământ. Acesta susţine că utilizează detectorul de metale ca pură pasiune. ,,Am dezgropat-o şi am curăţat-o de pământ, aşa am observat că este foarte veche,” declară el. 

Muzeul Plymouth speră să poată achiziţiona cutia deoarece, în trecut, astfel de cutii erau utilizate pentru depozitarea relicvelor importante. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase