Home » Istorie » TOP 10 dueluri cu şi între femei. Două dintre ele s-au luptat topless

TOP 10 dueluri cu şi între femei. Două dintre ele s-au luptat topless

Publicat: 26.08.2018

Duelurile au reprezentat o practică des întâlnită în istorie, de-a lungul mai multor secole. În trecut, era o imagine comună ca doi bărbaţi să-şi rezolve disputa în „luptă dreaptă”.

Totuşi, aceste dueluri nu au fost doar între bărbaţi, femeile putând participa la aceste activităţi. Desigur, pentru a nu ieşi o păruială, existau, la fel ca la bărbaţi, un set de reguli bine stabilite.

„Petticoat Duel” sau Duelul Fustelor

Acest duel a avut loc între Lady Almeria Braddock şi Doamna Elphinston în Londra, în anul 1792. Conform relatărilor, conflictul a început atunci când Mrs. Elphinstone a insultat-o pe Lady Braddock cu un comentariu despre vârsta sa, spunând că este mai bătrână decât susţine, scrie Listverse.

Au început cu pistoale. Deloc surprinzător, nicio femeie nu a fost rănită. Apoi au optat pentru săbii. Doamna Elphinstone a fost rănită la braţ, ceea ce a determinat-o să-şi ceară scuze pentru comentariu, iar cele două au fost prietene din nou.

Duelo De Mujeres

Italia secolului al XV-lea era un loc romantic, iar acest eveniment confirmă afirmaţia. Conflictul dintre Isabella de Carazzi şi Diambra de Pettinella din Napoli a avut loc din cauza unui bărbat de care erau îndrăgostite amândouă, anume Fabio de Zeresola.

Câştigătoarea nu se cunoaşte, dar evenimentul a rămas în istorie pentru mult timp de la desfăşurarea acestuia.

Pauline Metternich şi Anastasia Kielmannsegg

Conform unei relatări din 1892 dintr-un ziar, două aristocrate austriece, Prinţesa Pauline Metternich şi Contesa Anastasia Kielmannsegg, s-au duelat pentru aranjamente florale. Da, aranjamentele florale erau un subiect important pentru spuma societăţii austriece.

După ce s-au luptat cu săbiile, nicio femeie nu şi-a asigurat victoria, ambele au suferit însă răni. Mai mult decât atât, cele două au luptat topless ca măsură de precauţie, întrucât hainele puteau infecta rănile.

Agnes Hotot

Născută în Anglia secolului al XIV-lea, Agnes Hotot era fiica Contelui de Dudley. Acesta a intrat în conflict cu un alt gentleman şi au decis să participe la un turnir. totuşi, Dudley s-a îmbolnăvit. Pentru a proteja onoarea tatălui, Agnes şi-a pus armura şi s-a deghizat astfel în bărbat, luptând în locul tatălui său.

Nu doar că a luptat, dar a şi câştigat. Pentru a celebra victoria, aceasta şi-a dat coiful jos în faţa adversarului pentru a-şi arăta adevărata identitate. Este greu de imaginat amploarea umilinţei pe care a suferit-o acesta.

Madame De Polignac şi Madame De Nesle

Franţa secolului al XVIII-lea nu diferea mult de Italia în ceea ce priveşte romantismul. Cele două femei se luptau pentru câştigarea afecţiunii Ducelui de Richelieu. Armele alese au fost pistoalele. De Nesle a tras prima, dar a ratat. La rândul său, Madame de Polignac a reuşit să-şi rănească adversarul. În ciuda acestor eforturi, nicio femeie nu a câştigat afecţiunea ducelui.

Miss Shelby şi Madame Astie De Valsayre

Duelul a avut loc în Franţa secolului al XIX-lea între feminista americană Miss Shelby şi feminista franceză Madame Marie-Rose Astie de Valsayre. Acestea au intrat în conflict în urma unei dispute cu privire la ce ţară are femei-doctor mai bune. Pentru a rezolva această problemă, cele două au mers pe câmpul de la Waterloo pentru a lupta cu săbiile. Miss Shelby a pierdut în urma unei răni la umăr.

Comtesse De Saint-Belmont

Aceasta este o poveste similară cu cea a lui Agnes Hotot. Comtesse De Saint-Belmont conducea domeniul după ce bărbatul său a fost luat prizonier.

În acest timp, un alt gentleman s-a stabilit în reşedinţa acesteia, neinvitat. La început, aceasta i-a scris o scrisoare, rugându-l să plece. După ce a refuzat, l-a provocat la un duel, dar scrisoarea era semnată cu numele de Le Chevalier de Saint-Belmont, soţul acesteia. Bărbatul a acceptat provocarea.

Atunci când a venit momentul, femeia, deghizată ca bărbat, a câştigat. Apoi şi-a arătat adevărata identitate, umilindu-l şi spunându-i încă o dată să plece, ceea ce foarte probabil a şi făcut.

Julie D’Aubigny

Julie D’Aubigny a trăit o viaţă colorată şi scandaloasă, mai ales în contextul Franţei de secol XVII.

Un eveniment uimeşte însă şi societatea de astăzi. Odată, la un bal, D’Aubigny s-a deghizat în bărbat, nu pentru că aşa era specificul balului, ci pentru că aşa a vrut. I-a captat atenţia o tânără femeie, iar aceasta, nestând mult pe gânduri, a sărutat-o. Mulţi au văzut evenimentul, iar trei bărbaţi, toţi care o curtau pe tânara femeie, au provocat-o pe d’Aubigny la duel. La miezul nopţii, cei patru au mers afară, iar unul după altul femeia i-a învins.

Mademoiselle De Guignes şi Mademoiselle d’Aiguillon

Cele două femei pariziene din înalta societate a secolului XVIII au avut o neînţelegere cu privire la care dintre ele era mai importantă. Cele două au decis să rezolve disputa într-un duel ce presupunea lupta de cuţite. Ambele au fost rănite, iar nici acum nu se ştie care din ele este mai importantă.

Marta Duran şi Juana Luna

Duelul a avut loc în anul 1900 în Mexic. Marta Duran a participat la un bal alături de Rafael Riquelme. Aici, atenţia lui Riquelme a fost captată de Juana Luna, care nu îi descuraja atenţia. În mod natural, acest lucru a dus la o rivalitate între cele două femei.

În următoarea dimineaţă, cele două femei s-au întâlnit cu săbiile în mână. A fost nevoie de mai multe runde. În a doua, Duran a fost rănită grav, iar în runda a treia, Luna a profitat de acest lucru şi a ieşit învingătoare. În ciuda acestui deranj, ambele femei au renunţat la Riquelme şi s-au împăcat.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Canada ar putea legaliza, din nou, duelul

Dueluri cu săbii şi pistoale purtate pentru Marie Curie

Ce ştim şi ce nu ştim despre cavaleri şi cavalerism?

Top 10 – Traditii si obiceiuri bizare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase