Home » Istorie » Numele membrilor Securităţii care au folosit arme la Timişoara în ’89 prezentate de istoricul Mădălin Hodor

Numele membrilor Securităţii care au folosit arme la Timişoara în ’89 prezentate de istoricul Mădălin Hodor

Numele membrilor Securităţii care au folosit arme la Timişoara în ’89 prezentate de istoricul Mădălin Hodor
Publicat: 08.11.2017
Istoricul Mădălin Hodor a prezentat o listă cu numele ofiţerilor de Securitate care au permis utilizarea armelor în perioada 17-19 decembrie 1989, la Timişoara.
Documentele despre care face referire istoricul Mădălin Hodor sunt de fapt două liste: una cu armamentul ridicat şi o alta cu armamentul folosit. Din 272 de piese scoase dintr-un depozit al Ministerului de Interne, doar 63 au mai fost returnate, informează RFI
 
Mai exact, spune că istoricul Mădălin Hodor, listele sunt ale maistrului militar clasa a II-a Ambrozie Pantea, gestionarul depozitului de armament al Inspectoratului Judeţean al Ministerului de Interne Timiş.
 
“ În zilele acelea din decembrie Ambrozie Pantea  era mult mai preocupat să-i noteze pe cei care ridicau arme şi muniţie din depozit, ştiind că va răspunde pentru fiecare pistol-mitralieră, fiecare încărcător, fiecare glonţ predat. De aceea, i-a trecut pe toţi pe listă, menţionând în dreptul fiecăruia tipul armei, seria şi cantitatea de muniţie ridicată. Notările sale din agendă acoperă zilele de 17, 18 şi 19 decembrie 1989.De pe 20 decembrie nu a mai fost nevoie să-i aprovizioneze, pentru că în acea zi Ştefan Guşă a dat ordin unităţilor Armatei, care acţionaseră în oraş, să se retragă în cazărmi. Şi fără acoperirea Armatei, de la Bucureşti, Iulian Vlad le-a ordonat oamenilor săi „să nu se mai facă uz de armă“, afirmat istoricul Mădălin Hodor la RFI.
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase