Home » Istorie » Omul ”a început să folosească limbajul în urmă cu un milion de ani”. Cercetătorii consideră că, fără limbaj, Homo Erectus nu ar fi putut migra şi popula lumea

Omul ”a început să folosească limbajul în urmă cu un milion de ani”. Cercetătorii consideră că, fără limbaj, Homo Erectus nu ar fi putut migra şi popula lumea

Publicat: 23.02.2018
Problema privind momentul în care oamenii au început să vorbească ar putea fi rezolvată. Conform declaraţiei controversate a unui specialist, limbajul a fost inventat pentru a-i ajuta să călătorească.
Primul strămoş al omului, Homo Erectus, a evoluat într-un mod impresionant în urmă cu un milion de ani, când deja mergea în două membre,  ca oamenii de astăzi. Limbajul nu ar fi fost însă una dintre aptitudinile sale din acea perioadă, conform Mail Online.

Această ipoteză se bazează pe faptul că Homo Erectus nu avea osul hioid care ţine limba fixă. Până acum a fost considerat că aceştia puteau doar să emită sunete. Deşi anterior se credea că limbajul a apărut odată cu Homo Sapiens, o nouă ipoteză sugerează că, fără limbaj, înaintaşul Homo Erectus nu ar fi putut construi bărci sau naviga pentru a popula planeta. 

Daniel Everett, profesor din cadrul Universităţii Bentley din Massachusetts, a propus această ipoteză în cadrul American Association for the Advancement of Science.

”Care este cea mai importantă tehnologie pe care o avem ca specie, răspunsul este limbajul. Cine l-a inventat? Homo Erectus, în urmă cu un milion de ani sau mai mult. Ştiu, sunt declaraţii controversate,” a declarat Everett. ”Toate lumea consideră că Homo Erectus erau doar nişte primate, însă ceea ce vreau eu să spun este că Erectus au fost cele mai inteligente creaturi de pe Pământ,” a adăugat el. 

Conform specialistului, oceanul nu a reprezentat niciodată o problemă pentru Erectus. Aceştia au călătorit în întreaga lume. ”Au navigat către insula Creta şi alte locuri. Intenţionat aceştia au realizat nave în care puteau fi transportate 20 de persoane. Erectus aveau nevoie de limbaj pentru a naviga, trebuiau să spună unul altuia în ce direcţie să vâslească sau când să se oprească din vâslit,” a declarat Everett. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase