Home » Istorie » Descoperirea unui număr impresionant de structuri mayaşe oferă informaţii importante despre civilizaţia străveche

Descoperirea unui număr impresionant de structuri mayaşe oferă informaţii importante despre civilizaţia străveche

Descoperirea unui număr impresionant de structuri mayaşe oferă informaţii importante despre civilizaţia străveche
Publicat: 02.10.2018
Cercetătorii au descoperit zeci de mii de structuri mayaşe ce ar putea oferi informaţii importante privind străvechea civilizaţie. Descoperirea a fost realizată cu ajutorul tehnologiei Lidar, ce utilizează pulsaţii laser pentru cartografierea regiunii.

Noua cercetare oferă informaţii prin care poate fi reevaluat modul în care este înţeleasă cultura mayaşilor. Conform Independent, datele sugerează că peste 11 milioane de persoane au trăit în depresiunile mayaşe în perioada 400-323 î.Hr. 

Numărul uriaş de persoane ar fi necesitat o intensificare a agriculturii pentru a se susţine. Informaţiile arată că zonele umede din regiune au fost modificate intensiv pentru a fi utilizate în agricultură. Noua cercetare arată că exista o reţea complexă de drumuri ce făceau legătura între oraşele aflate la depărtare unele faţă de celelalte. Unele dintre aceste drumuri erau puternic fortificate, susţin autorii. 

Investiţiile substanţiale arată atât modul în care erau conectate oraşele mayaşe, dar şi amploarea strategiilor de luptă ale civilizaţiei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase