Prima pagină Istorie

Mormântul ”păstrătorului secretului” a fost descoperit în Egipt

Oana Bujor 10.13.2018 | ● Vizualizări: 742
Credit-Institutul de Egiptologie Cehia     + zoom
Galerie foto (1)

Un mormânt egiptean străvechi ce provine din urmă cu 4.000 de ani a fost descoperit de arheologi. Acesta aparţinea unui preot numit Kaires ce ar fi fost „unicul prieten” al unui faraon egiptean a cărui identitate nu a fost determinată până în prezent. Kaires este descris ca fiind „majordomul palatului regal” şi „păstrătorul secretului Casei Morţii”.

Mormântul a fost descoperit într-un sit din apropierea piramidei din Abusir, scrie FoxNews. „Camera funerară a lui Kaires a fost jefuită în antichitate, însă în faţa sarcofagului, statuia sa de granit a fost conservată în mod miraculos în locaţia sa originară”, au declarat arheologii. „Pe plăcile din faţa sarcofagului este prezentată cariera excepţională a lui Kaires”, au mai adăugat ei. 

Sit-ul arheologic mai conţine rămăşiţele unei mici capele şi un mormânt cu inscripţii ce făceau referire la Kaires. Momentan este neclară identitatea faraonului la care se face referire în inscripţii, însă specialiştii susţin că ar putea fi Neferirkare Kakai. 

Arheologii vor continua analizarea artefactelor, consideră descoperirea ca fiind unică. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Tag-uri: mormant | secret | egipt | arheologi