Home » Istorie » Un tunel secret şi o încăpere ritualică au fost descoperite sub Piramida Lunii din Mexic

Un tunel secret şi o încăpere ritualică au fost descoperite sub Piramida Lunii din Mexic

Publicat: 31.10.2018
Arheologii au descoperit un tunel secret şi o cavitate sub o piramidă străveche din Mexic. Aceasta ar fi putut fi utilizată pentru ritualurile Tolteci ale „infernului”.

Descoperirea a fost realizată în cadrul sit-ului arheologic din Teotihuacan, aflat la nord-est de Mexico City. Conform Mail Online, Piramida Lunii este a doua cea mai mare piramidă din Mexic, după cea a Soarelui. 

Descoperirea camerei şi a tunelului reprezintă rezultatul unui studiu iniţial în care a fost utilizată rezistivitatea electrică transmisă în jurul Piramidei Lunii în iunie 2017. Se crede că oraşul Teotihuacan a fost construit în 100 î.Hr. de către tolteci înainte să ajungă în regiune aztecii. Veronica Ortega, directorul proiectului, a declarat că investigaţia se axează pe un spaţiu ritualic asociat „infernului”.  „Explorările anterioare au dus la excavarea scheletelor persoanelor ce aveau craniul deformat, caracteristică deseori dscoperită în regiunea mayaşă şi diverse obiecte verzi din piatră. Aşadar lucruri similare ar putea fi descoperite şi în subsol”, a declarat Ortega. 

Tunelul descoperit recent se află la opt metri adâncime, iar camera are un diametru de 15 metri. Ortega a adăugat că analizele cavităţii, despre care se crede că ar fi fost utilizată ca încăpere ritualică, pot ajuta la determinarea unei legături ale acestei metropole străvechi cu alte regiuni ale Mesoamericii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase