Home » Istorie » Scheletul unui bărbat din secolul XV ce purta ”cizme medievale”, descoperit în Tamisa

Scheletul unui bărbat din secolul XV ce purta ”cizme medievale”, descoperit în Tamisa

Scheletul unui bărbat din secolul XV ce purta ”cizme medievale”, descoperit în Tamisa
Publicat: 08.12.2018
O pereche de cizme medievale au fost descoperite de arheologii ce analizau scheletul unei persoane care ar fi fost ucisă.

Rămăşiţele bărbatului descoperite în Bermondsey, situat la sud-est de Londra, erau aşezate cu faţa în jos, iar capul său era întors într-o parte cu unul dintre braţe situat deasupra capului. Mail Online scrie că acest lucru ar sugera că persoana a căzut sau a fost împinsă în Tamisa, în urmă cu aproximativ 500 de ani.

Conform specialiştilor, nămolul a ajutat la conservarea scheletului şi a cizmelor bărbatului care avea în jur de 35 de ani în momentul morţii. 

Descoperirea a fost realizată la începutul acestui an de către arheologii ce lucrau în cadrul tunelului de 25 de kilometri al Tamisei

Beth Richardson, din cadrul Muzeului de Arheologie din Londra, a afirmat că, „prin studierea cizmelor bărbatului, am reuşit să obţinem o imagine fasinantă a vieţii de zi cu zi pe care o trăia”.

„Acestea ne-au ajutat să înţelegem modul în care a trăit, dar şi cum a murit. Este un privilegiu să poţi analiza ceva atât de rar şi personal”, a adăugat ea.

Scheletul a fost descoperit în Chambers Wharf, unde inginerii încearcă să oprească poluarea pânzei freatice. Specialiştii susţin că aspectul diferit al cizmelor arată că ar fi aparţinut secolelor XV-XVI. Din cauza preţului ridicat al pielii, aceasta era deseori reutilizată, aşadar echipa susţine că este neobişnuit ca cineva să fie îngropat cu un lucru atât de preţioas. În afară de cizmele sale, specialiştii au mai determinat că bărbatul suferea de osteoartrită, iar urmele de uzură de la nivelul dinţilor sugerau că acesta a trecut repetat sfoara printre dinţii săi, un obicei observat la pescari.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un schelet vechi de 2.000 de ani conţine urmele fizice ale ”torturii ce l-a ucis pe Iisus”

Un schelet mayaş, vechi de 7.000 de ani, a fost descoperit într-o peşteră din Mexic. A aparţinut unei perioade de tranziţie a omului

Scheletul unui dinozaur de 150 de milioane a fost vândut. Care a fost preţul

Scheletul unei femei antice ce a murit în timp ce năştea a fost descoperit în Egipt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase