Home » Istorie » Arheologii cred că au rezolvat misterul unei epave ascunse sub nisipurile unei plaje din SUA

Arheologii cred că au rezolvat misterul unei epave ascunse sub nisipurile unei plaje din SUA

Publicat: 18.04.2020
Rămăşiţele bărcii sunt scoase de sub nisip de către fenomenele meteo extreme.

În ultimii 70 de ani, pe o plajă din statul Maine, vizitatorii au putut vedea vedea rămăşiţele unei bărci de 15 metri pe care valurile mării şi fenomenele meteo extreme o scoteau de sub nisip. De-a lungul timpului, oamenii obişnuiţi au presupus că bucăţile de lemn care au supravieţuit aparţin unui vas folosit pentru pescuit în urmă cu unul sau două secole. 

Stefan Claesson, un istoric care a primit finanţare de la Maine Historical Commission şi primul expert care a vizitat epava, este de părere că de fapt această epavă a fost un vas din perioada colonială numit „Defiance”, care a fost construit în anul 1754 în Massachusetts şi care a eşuat pe coastele statului Maine în anul 1769. Acesta a trimis o serie de mostre de lemn recuperate din epavă către laboratorul Universităţii Cornell, SUA, iar cercetătorii de acolo au ajuns la concluzia că lemnul provine din nişte copaci care au fost tăiaţi în anul 1753 în New England, notează The History Blog.

Înregistrările istorice arată, explică Claesson, faptul că „Defiance” s-a scufundat în timpul unui transport de produse alimentare între Salem şi Portland şi că toţi cei patru membrii ai echipajului au reuşit să se salveze. Istoricul mai explic faptul că această descoperire este interesantă deoarece această epavă se dovedeşte a fi unul dintre puţinele vase rămase din perioada pre-revoluţionară.

În prezent, epava se află în proprietatea oraşului York din statul Maine, iar asta înseamnă că de-a lungul timpului nu a primit atenţia necesară unei descoperiri istorice aşa importante. Claesson explică faptul că vizitatorii s-au urcat pe rămăşiţele navei pentru a-şi face poze şi chiar au luat bucăţi din aceasta drept suveniruri.

Citeşte şi:

”Cea mai veche epavă intactă din lume”, scufundată în urmă cu 2.400 de ani, a fost descoperită pe fundul Mării Negre – VIDEO

Epava Titanicului, protejată de turişti şi exploratori printr-un acord inedit

A fost descoperită epava unei nave americane reprezentative, scufundată în cea mai neagră perioadă din Al Doilea Război Mondial pentru SUA

Epava unui submarin din perioada Războiului Rece, descoperită în apele insulei Oahu

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase