Home » Istorie » Cercetătorii au reconstruit fața unui călugăr medieval, însă și-au dat seama că pare cunoscut

Cercetătorii au reconstruit fața unui călugăr medieval, însă și-au dat seama că pare cunoscut

Cercetătorii au reconstruit fața unui călugăr medieval, însă și-au dat seama că pare cunoscut
Sursa foto: Facebook St. Albans Cathedral
Publicat: 14.09.2020

Cercetătorii implicați în reconstrucția digitală a feței unui călugăr medieval recunosc că rezultatele arată „ușor familiare”.

GALERIE FOTO

Imaginea a fost creată de experți cu ajutorul scanărilor CT (computer tomograf) asupra craniului abatelui John of Wheathampstead, al cărui schelet a fost descoperit în timpul săpăturilor de la St. Albans Cathedral, Hertfordshire, Marea Britanie, în decembrie 2017.

Oamenii de știință au mai folosit și detalii biografice despre abate, acesta fiind un personaj influent în Biserica secolului al XV-lea și care era cunoscut pentru „tenul său rumen”.

Șansa de a te uita direct în ochii acestui călugăr medieval

Cercetătorii au observat o asemănare cu fotbalistul Wayne Rooney sau fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, însă au spus că similaritățile sunt o pură coincidență.

Imaginea face parte dintr-o nouă expoziție la St. Albans Cathedral, iar vizitatorii vor avea șansa de a „se uita direct în ochii acestui călugăr medieval”.

Jeffrey John, protopopul de la St. Albans Cathedral, a spus că acest călugăr medieval are „o privire obraznică, însă pare un om care nu ar putea fi luat peste picior, după cum se cade în cazul unuia dintre cele mai puternice personaje bisericești din vremurile sale”.

„Nu poate fi o știință exactă”

„Sper că astfel interesul față de viața sa va crește”, a mai adăugat Jeffrey John.

Proiectul de reconstruire a feței a fost coordonat de profesorul Caroline Wilkinson, director al Face Lab, de la Universitatea John Moores, din Liverpool. Wilkinson a lucrat și la alte proiect de reconstrucție a fețelor istorice, precum Richard al III-lea și Arsinoe, sora Cleopatrei, potrivit The Guardian.

„Cu cât avem mai multe informații, cu atât va fi reconstrucția mai bună. Încercăm să ajungem la înfățișarea cea mai probabilă, însă nu poate fi o știință exactă”, a explicat Wilkinson.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un călugăr budist din Myanmar a fost găsit cu 4 milioane de comprimate de metamfetamină

Scheletul unui călugăr, mort acum 900 de ani, a fost găsit în interiorul unei statui. Explicaţia specialiştilor – FOTO

Marele Belzoni, călugăr, circar, aventurier. Mormântul lui Seti I, una dintre marile lui descoperiri

Rămășițele unui leneș gigant și ale altor două noi specii, descoperite în „gaura neagră” din Mexic, o fascinantă peșteră subacvatică

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase