Home » Lumea digitala » Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor

Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor

Mihaela STOICA 08.25.2015
Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor
Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor, din prima jumătate a anului 2016, destinate industriilor construcţiilor, logisticii şi agriculturii, relatează Bloomberg.

Compania Aerosense, deţinută de Sony împreună cu firma de robotică ZMP, fabrică drone automatizate care să capteze imagini de înaltă definiţie destinate analizelor, a anunţat luni Sony.

Aerosense anticipează ca vânzările să totalizeze circa 10 miliarde de yeni (83 milioane dolari) până în 2020.

Sony nu a reuşit să câştige cotă de piaţă pentru smartphone-urile Xperia şi vrea să găsească o altă utilitate tehnologiilor pentru telefoane mobile şi camere digitale, pe piaţa în creştere a dronelor.

Industria dronelor ar putea ajunge la o valoare de 82 de miliarde de dolari până în 2025 doar în Statele Unite, atrăgând deja investiţii din partea Google, General Electric şi Qualcomm, în pofida problemelor legate de confidenţialitate şi siguranţă.

„Este dificil să ne aşteptăm la creştere pe piaţa smartphone doar cu ajutorul telefoanelor, de aceea analizăm şi alte oportunităţi”, a declarat Hiroki Totoki, directorul diviziei de dispozitive mobile a Sony.

Dronele au intrat în atenţie în Japonia, din luna aprilie, după ce un protestatar care se opune energiei nucleare a folosit una pentru a transporta material radioactiv pe acoperişul biroului premierului Shinzo Abe. Incidentul a determinat Guvernul să înăsprească legislaţia în domeniul dronelor.

Sursa: Mediafax