Prima pagină Lumea digitala

Un computer va putea prezice MOARTEA

Marina Manastîrlî 04.05.2016 | ● Vizualizări: 2052
Sursa foto: fixitireland.ie     + zoom
Galerie foto (2)

Moartea este un proces inevitabil la care sunt predispuse toate organismele vii, doar că momentul exact când se va produce este imposibil de prezis. Sau poate nu chiar atât de imposibil precum credem noi.

În curând, un computer ar putea prezice momentul morţii unei persoane. Oamenii de ştiinţă lucrează acum la dezvoltare unui test care va prezice cu exactitate moartea omului.

Prin compilarea informaţiilor din cardurile de date de sănătate, echipa de la Universitatea din East Anglia, Marea Britanie, speră să dezvolte noi metode pentru a prezice cât timp au de trăit oamenii, ajutându-i astfel să-şi petreacă timpul liber şi să-şi cheltuie banii cu mai multă înţelepciune.

La începutul acestui an, echipa a primit un grant de 800.000 £ (1,1 milioane  de dolari), de la Facultatea de Actuar, pentru activităţile profesioniştilor împlicaţi în managementul riscului.Ca parte a proiectului, ce va dura patru ani, echipa UEA va cerceta "multiple date” despre stilul de viaţă şi bolile persoanelor pentru a construi un model ce va putea prezice speranţa de viaţă. Ei se vor concentra asupra impactului condiţiilor de sănătate pe termen lung, dar şi asupra tratamentelor necesare persoanei.

"Dorim să dezvoltăm instrumente software care să utilizeze informaţii colectate în mod obişnuit de către furnizorii de servicii medicale pentru a prognoza longevitatea indivizilor", a explicat profesorul Elena Kulinskaya, de la Şcoala de ştiinţe computerizate UEA , care este lider de cercetare.

Proiectul va implica o colaborare între diferiţi experţi: oameni de ştiinţă, analişti, specialişti IT şi personal medical de la Şcoala Medicală de Ştiinţe Computerizate UEA. În plus, echipa va fi asistată de experţi tehnici de la compania de asigurări Aviva.

Potrivit profesorului Kulinskaya, grupul doreşte să identifice factorii cheie care influenţează longevitatea umană, inclusiv stilul de viaţă, afecţiunile medicale, tratamentele sau intervenţiile în stilul de viaţă, precum fumatul sau renunţarea la el.

"Suntem interesaţi, în mod deosebit, de înţelegerea modului în care diferite boli cronice şi tratamentele lor au impact asupra speranţei de viaţă a indivizilor", a declarat Elena Kulinskaya.

Potrivit profesorului Kulinskaya, pentru a putea planifica activităţile din perioada de pensionare, dar şi pentru a gestiona resursele financiare, este bine ca oamenii să aibă o idee despre speranţa lor de viaţă.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 

În curând, un computer ar putea prezice momentul morţii unei peroane. Oamenii de ştiinţă lucrează acum la dezvoltare unui test care va prezice cu exactitate moartea omului.

Prin compilarea informaţiilor generale despre sănătate, echipa de la Universitatea din East Anglia speră să dezvolte noi metode pentru a prezice cât timp mai au de trăit oamenii, ajutându-i astfel să-şi petreacă timpul liber şi să-şi cheltuie economiile cu mai multă înţelepciune.

La începutul acestui an, echipa a primit un grant de 800.000 £ (1,1 milioane  de dolari), de la Facultatea de Actuar a Institutului pentru activităţile profesioniştilor împlicaţi în managementul riscului.

Ca parte a proiectului, ce va dura patru ani, echipa UEA va cerceta "multiple date” ce privesc stilul de viaţă şi bolile pentru a construi un model ce va putea prezice speranţa de viaţă. Testul se va concentra asupra impactului condiţiilor de sănătate pe termen lung, dar şi asupra tratamentelor necesare persoanei.

"Dorim să dezvoltăm instrumente software care să utilizeze informaţii colectate în mod obişnuit de către furnizorii de servicii medicale pentru a prognoza longevitate indivizilor", a explicat profesorul Elena Kulinskaya, de la Şcoala de ştiinţe computerizate UEA , care este lider de cercetare.

Proiectul va implica o colaborare între diferiţi experţi, inclusiv oameni de ştiinţă, analişti, specialişti IT şi personal medical de la Şcoala Medicala de Ştiinţe Computerizate UEA. În plus, echipa va fi asistată de experţi tehnici de la compania de asigurări Aviva.

Potrivit profesorului Kulinskaya, grupul îşi doreşte să identifice factorii cheie care influenţează longevitatea umană, inclusiv stilul de viaţă, afecţiunile medicale, tratamentele sau intervenţii în stilul de viaţă, precum fumatul sau renunţarea la acest obicei.

"Suntem interesaţi, în mod deosebit, de înţelegerea modului în care diferite boli cronice şi tratamentele lor au impact asupra speranţei de viaţă", a declarat Elena Kulinskaya.

Potrivit profesorului Kulinskaya, pentru a putea planifica activităţile din perioada de pensionare, dar şi pentru a gestiona resursele financiare, este bine ca oamenii să aibă o idee despre speranţa lor de viaţă.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole: