Prima pagină Lumea digitala

O eroare a unui angajat guvernamental din Coreea de Nord arată că Phenianul deţine doar 28 de domenii online

Olimpia Nicolae 09.23.2016 | ● Vizualizări: 1282

Statul nord-coreean deţine doar 28 de domenii online înregistrate, aceste date au fost dezvăluite din cauza unei erori a unui angajat guvernamental în domeniul tehnologic, informează site-ul ziarului The Guardian.

Dezvăluirea a fost făcută după ce unul din serverurile de nivel înalt ale Coreei de Nord a fost configurat în mod eronat să divulge o listă a tuturor numelor site-urilor care sunt înregistrate sub domeniul .kp.
 
Multe dintre site-uri aparţin structurilor oficiale precum comitete pentru relaţii culturale, agenţii naţionale de presă sau ziarul partidului conducător, Partidul Muncitorilor, pagina oficială a companiei aeriene de stat, Air Kyoto sau un site specializat în muzică nord-coreeană şi bucătărie tradiţională.
 
Descoperirea a fost făcută marţi de inginerul de securitate Matt Bryant şi postată pe serviciul de găzduire GitHub.
 
Pe site-ul GitHub era scris comentariul: "Unul dintre site-urile nord-coreene a permis în mod accidental transferurile globale. Aceasta permite tuturor celor care solicită un transfer zonal la numele serverului ns2.kptc.kp să obţină o copie a datelor sistemului de nume de domeniu (DNS) al Coreei de Nord".
 
Bryant a declarat: "Deţinem o listă completă a numelor de domeniu ale Coreei de Nord şi în mod surprinzător, sau nesurprinzător, aceasta este foarte mică".
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: