Home » Lumea digitală » După 60 de ani de încercări a fost creată inteligenţa artificială ce îşi poate scrie propriul cod

După 60 de ani de încercări a fost creată inteligenţa artificială ce îşi poate scrie propriul cod

După 60 de ani de încercări a fost creată inteligenţa artificială ce îşi poate scrie propriul cod
Publicat: 29.04.2018
Specialiştii au creat un tip de inteligenţă artificială ce poate ajuta progamatorii să navigheze prin interfeţele de programare nedocumentate ale aplicaţiilor.

Proiectarea aplicaţiilor ce pot programa computere este o reuşită necesară unei ramuri ştiinţifice denumită inteligenţă artificială (AI). Conform Futurity, noua aplicaţie denumită Bayou provine dintr-o iniţiativă menită să extragă informaţiile din surse online.  

”Oamenii au încercat timp de 60 de ani să construiască acest sistem care poate scrie coduri, însă problema era că această metodă nu era suficient de bună în cazul ambiguităţilor,” afirmă unul dintre creatorii Bayou, Swarat Chaudhuei, din cadrul Universităţii Rice, SUA. ”În general trebuie oferite o mulţime de detalii privind scopul programului, iar scrierea acestor detalii necesită la fel de multă muncă precum scrierea unui cod,” adaugă el.

Chaudhuri afirmă că Bayou se poate autoeduca prin studierea a milioane de coduri Java scrise de oameni. ”Practic, studiază tot ceea ce se află pe GitHub şi apoi scrie propriul cod,” a declarat el. 

 ”În zilele noastre, programarea este cu mult diferită faţă de acum 30 sau 40 de ani. În prezent, computerele se află în buzunarul nostru, la încheietura mâinii şi în miliarde de aparate din casă sau din vehicule,” a declarat Chris Jermaine, profesor din cadrul Universităţii Rice. 

Bayou are la bază o metodă denumită învăţare neuronală schematică prin care inteligenţa artificială este antrenată să recunoască tiparuri din sute de mii de programe Java. Acest lucru este realizat prin intermediul unei ”schiţe” pentru fiecare program pe care îl citeşte şi asocierea acestei schiţe cu ”intenţia” ce se află în spatele programului. 

Programul poate fi testat aici

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase