Home » Lumea digitală » Review Go4it: Samsung Galaxy Tab S4, cea mai bună tabletă cu Android din 2018

Review Go4it: Samsung Galaxy Tab S4, cea mai bună tabletă cu Android din 2018

Review Go4it: Samsung Galaxy Tab S4, cea mai bună tabletă cu Android din 2018
Publicat: 30.11.2018
Tabletele, cândva dispozitive care erau privite drept „viitorul” computerelor, au ajuns în ultimii ani un soi de „a cincea roată de la căruţă”, poziţionându-se într-un spaţiu din ce în ce mai greu de definit. Motivul principal pentru declinul tabletelor a fost faptul că telefoanele au început să ofere ecrane destul de mari pentru vizionarea de filme şi rularea de jocuri video, însă companii precum Samsung, Huawei şi Apple încă lansează tablete, multe dintre ele chiar puternice. Galaxy Tab S4 este oferta Samsung pe piaţa de tablete de top, fiind realizată în special pentru productivitate, concurând în aceeaşi ligă cu iPad Pro pentru a atrage în special utilizatori din mediul creativ.

Design, construcţie şi ergonomie

În era în care avem pe piaţă şi tablete cu ecrane de 13”, modelul Samsung cu ecran de 10,5” se încadrează în categoria de dimensiune „medie”. Display-ul este realizat pe format 16:10, ceva ce nu vedem foarte des, fiind destul de confortabil în utilizare în mod landscape, chiar şi în aplicaţii de productivitate, precum cele de scris sau de design grafic.

Pentru o tabletă, carcasa realizată în totalitate din sticlă, cu o ramă metalică de jur împrejur este foarte ciudată, majoritatea producătorilor preferând un spate din aluminiu, mai ales când nu se pune problema de rezistenţă la apă sau încărcare wireless. Galaxy Tab S4 este într-adevăr o tabletă cu modem 4G intern, însă antena putea fi încorporată şi într-o tabletă cu spate din metal cu dungi de plastic, sau cu un decupaj de plastic pe spate. Cu siguranţă, o carcasă metalică ar fi oferit ceva mai multă rezistenţă la şocuri şi ar fi ajutat la reducerea greutăţii, deşi nu este grea nici aşa, la 483 de grame.

Spre diferenţă de smartphone-urile Samsung din prezent, Galaxy Tab S4 nu beneficiază de un senzor de amprentă, nu are sistem dual-camera (momentan nicio tabletă nu a primit aşa ceva), dar oferă cititorul de iris, pe care l-am întâlnit în trecut pe tabletele companiei şi pe smartphone-uri. La exterior avem doar butoanele power şi volum, pe laterala din dreapta, în partea de sus, accesibile astfel şi în mod landscape foarte uşor şi o cameră de 13 megapixeli pe spate, nu foarte performantă, însă de ajuns pentru fotografierea unor documente. Tableta integrează şi un slot microSD, pe lângă cel pentru cartela nano-SIM şi se încarcă printr-un port USB Type-C. Lângă acesta avem şi un jack audio, ceva ce noile tablete de la Apple nu mai oferă.

Curioasă este însă amplasarea difuzoarelor, două câte două pe laterale atunci când ţii tableta în mod portret, însă în orice fel o ţii, două vor fi tot timpul acoperite de mâini. De asemenea, tableta este foarte alunecoasă din cauza sticlei de pe spate, însă faptul că nu are un ecran curbat ajută la o prindere mai bună decât în cazul telefoanelor Samsung. Cel mai probabil, tableta Galaxy Tab S4 a fost gândită pentru a fi folosită alături de o tastatură (avem un port magnetic pe laterala din stânga pentru ataşarea de accesorii), iar utilizarea în mod tabletă nu a primit prea multă atenţie în faza de proiectare.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase