Home » Lumea digitală » ”Lista ruşinii” a smartphone-urilor care închid aplicaţiile din fundal

”Lista ruşinii” a smartphone-urilor care închid aplicaţiile din fundal

”Lista ruşinii” a smartphone-urilor care închid aplicaţiile din fundal
Publicat: 21.01.2019
Multe companii se laudă cu funcţii avansate prin care duc consumul de energie al telefoanelor la minim, oferind autonomie extinsă, dar se întâmplă uneori ca ei doar să oprească aplicaţiile care rulează în fundal. De multe ori, practica are şi efecte negative cum ar fi imposibilitatea de a mai primi notificări de la acele aplicaţii şi oprirea altor alerte precum alarme pre-stabilite. Echipa Urbandroid, responsabilă pentru mai multe aplicaţii din Google Play, a analizat modul în care producătorii limitează funcţionalitatea aplicaţiilor, creând o „listă a ruşinii” cu producătorii de dispozitive numită „Don’t kill my app!”.

Site-ul dontkillmyapp.com include un clasamanet cu opt companii de renume, ordonându-le de la cel mai agresiv la cel mai puţin intruziv, incluzând de asemenea şi versiunea de Android „stock” pentru comparaţie.

conform clasamentului, cel mai agresiv producător de smartphone-uri este Nokia, care opreşte după doar 20 de minute de neutilizare aplicaţiile din fundal, oprind atât notificările, posibilitatea de a urmări activitatea sportivă sau somnul în aplicaţii compatibile, cât şi alarmele în cazul aplicaţiilor de ceas. În încercarea de a oferi smartphone-uri cât mai „rapide”, performante şi cu o baterie cu viaţă mai lungă, Nokia pare să limiteze chiar funcţiile ”smart” care deosebesc un dispozitiv cu Android de un ”dumb phone”, scrie go4it.

Nici OnePlus nu este foarte departe, compania situându-se pe locul doi în clasamentul ruşinii, oprind destul de agresiv aplicaţiile din fundal, dar nu atât de agresiv precum Nokia. Locurile 3, 4, 5 şi 6 sunt ocupate de Xiaomi, Huawei, Meizu şi Sony, toate cu 3 „steluţe” din 5. De menţionat că Sony a fost prima companie de pe piaţă care a aplicat o astfel de strategie. În continuarea clasamentului, Samsung, cu 2/5 steluţe şi HTC cu o singură steluţă din cinci fac ceva asemănător, dar la un nivel mult mai scăzut, ocupând doar locurile 7 şi 8 în acest „top al ruşinii”.

Don’t Kill My App! – Top 8 producători

  1. Nokia 5/5
  2. OnePlus 4/5
  3. Xiaomi 3/5
  4. Huawei 3/5
  5. Meizu 3/5
  6. Sony 3/5
  7. Samsung 2/5
  8. HTC 1/5

În cazul în care doriţi să dezactivaţi funcţiile de optimizare impuse de producătorii de telefoane, site-ul „Don’t kill my app!” conţine şi instrucţiuni simple de urmat pentru a face acest lucru pentru fiecare brand de smartphone. Desigur, pentru unele modele, „reparaţia” este doar temporară, setările fiind din nou impuse la repornire sau la următorul update. Anumite soluţii necesită şi cunoştinţe avansate de operare a dispozitivelor cu Android, precum utilizarea aplicaţiei ADB de pe computer.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase