Home » Lumea digitală » Preţul de producţie al unui Galaxy S10+ în comparaţie cu preţul său pe rafturi

Preţul de producţie al unui Galaxy S10+ în comparaţie cu preţul său pe rafturi

Publicat: 06.03.2019
Preţul din magazine al celui mai nou smartphone de top de la Samsung, Galaxy S10+, este de 1.000 dolari americani. Costul său de producţie este în realitate mult mai mic. TechInsights a realizat o estimare a costurilor bazată pe preţul fiecărei componente în parte, iar rezultatul nu este tocmai surprinzător. Componentele dintr-un Galaxy S10+ valorează mai puţin de jumătate din preţul său de vânzare.

În total, Samsung cheltuie circa 420 de dolari americani pentru realizarea unui singur smartphone Galaxy S10+. Acest cost final rezultă din suma tuturor componentelor, fără a lua în calcul costurile de transport, de marketing şi R&D incluse în preţul telefonului, scrie go4it.

Cea mai scumpă componentă din Galaxy S10+ este display-ul său Infinity-O bazat pe un panou OLED premium, cu preţul de 86,5 dolari pentru fiecare unitate în parte. Pe locul doi se află procesorul şi modem-ul, la 70,5 dolari, în timp ce pe locul al treilea se află cele două sisteme de cameră. Toate cele 5 camere (3 pe spate şi două pe faţă) costă în total 56,5 dolari, în timp ce memoriile (RAM şi ROM) costă 50,5 dolari.

Foto: go4it

Alte componente cu preţuri mai mici sunt antenele radio, la 31,5 dolari, carcasa, la 29 dolari, restul de componente electronice la 29,5 dolari şi costul de asamblare şi testare la 34,5 dolari. Printre cele mai ieftine componente regăsim senzorii la 14 dolari, bateria la 10,5 dolari şi componentele audio la 7 dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase