Home » Lumea digitală » Elon Musk: Modul în care oamenii comunică, mult prea lent pentru programele de inteligenţă artificială

Elon Musk: Modul în care oamenii comunică, mult prea lent pentru programele de inteligenţă artificială

Elon Musk: Modul în care oamenii comunică, mult prea lent pentru programele de inteligenţă artificială
Publicat: 05.09.2019
Elon Musk atrage atenţia la potenţialele probleme pe care oamenii le vor avea cu computerele.

Elon Musk este printre acei oameni care este de părere că avansurile tehnologice ar putea să facă din specia noastră „un model depăşit” şi deci inutil pentru programele de inteligenţă artificială ale viitorului. Această „Apocalipsă AI” ar putea veni şi ca urmare a vitezei de comunicare diferite pe care oamenii şi computerele o vor susţine Musk, citat de Business Insider.

Prima problemă pe care o identifică Musk în relaţia dintre oameni şi computere este legată de barierele de comunicare. Astfel, pentru oameni, comunicarea prin limbaj natural, sub forma textului sau a vorbirii, necesită mult mai mult timp în comparaţie cu modul în care computerele comunică între ele. Dar acest aspect, precum şi de modul în care percepem timpul, „o milisecundă, poate părea o eternitate pentru computere, în timp ce pentru noi nu înseamnă nimic”, va reprezenta un impediment în relaţia noastră cu acestea.

Musk explică faptul că, pentru un AI, modul nostru de a comunica va fi asemănător celui în care comunică balenele, o serie de sunete extrem de lungi cărora nu le putem atribui un sens exact. Argumentul lui Musk porneşte de la ideea că modul nostru de comunicare este adaptat comunicării inter-umane şi că computerele pot comunica la viteze net superioare.

În trecut, Musk a propus folosirea tehnologiei pentru extinderea capacităţilor cognitive umane pentru a ne asigura că nu o să fim depăşiţi şi chiar înlocuiţi de către roboţi. O astfel de uniune creier-tehnologie ar putea fi obţinută prin folosirea unor implanturi cerebrale, precum cele la care lucrează Neuralink, una din companiile lui Musk.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase