Home » Lumea digitală » Un sistem de avertizare în timp real pentru cutremure ar putea fi integrat în Android

Un sistem de avertizare în timp real pentru cutremure ar putea fi integrat în Android

Un sistem de avertizare în timp real pentru cutremure ar putea fi integrat în Android
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 05.07.2020

Sistemele de avertizare în timp real pentru cutremure de pământ pe cale să lovească nu sunt ceva nou, însă inițiativa asumată de Google pentru implementarea pe Android a unui sistem automat de alertare ar putea da rezultate mai bune decât încercările făcute până acum.

Integrarea unui sistem automat de alertare la cutremur direct în pachetul Google Play Services ar putea contribui la salvarea de vieți omenești, înlesnind alertarea în timp util a populației aflată în zone de risc.

Aparent, bazată pe ShakeAlert, sistem finanțat de institutul US Geological Survey, noua funcție de alertare va fi disponibilă mai întâi pentru locuitorii din coasta de est a Statelor Unite, însă ar putea fi extins și în alte regiuni ale lumii prin colaborări cu autoritățile locale.

Cum acționează funcția de avertizare în timp real pentru cutremure

Noul sistem de informare presupune un nivel incremental de alertare, ajustat în funcție de distanța față de epicentru și particularitățile seismului detectat. Astfel, în urma localizării computerizate, utilizatorii de Android vor primi mesaje de notificare personalizate în funcție zona în care se află. Cei aflați foarte aproape de epicentru vor primi direct notificarea pentru cutremur iminent, în timp locuitorii aflați la mai mare depărtare vor primi două alerte succesive, prima fiind o pre-alertă informând despre sosirea undelor P cu amplitudine verticală (cele mai rapide, dar mai puțin distructive), urmată de mai multe informații conținând detalii despre magnitudinea cutremurului și locația epicentrului.

Citește continuarea pe Go4it!

Cutremure în lanț în apropiere de Parcul Yellowstone, în doar 24 de ore. Ce cred oamenii de știință

Cum afectează, de fapt, cutremurele gravitaţia Pământului? Un nou studiu scoate la iveală lucruri incredibile

Acum ştim încă un motiv pentru care au loc atât de multe cutremure în locuri în care nu ar fi trebuit

Cercetătorii români lucrează la un sistem care poate detecta cutremurul cu patru ore înainte

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase